Шави: Тази победа ни дава малко спокойствие, все още можем да спечелим Ла Лига


Шави: Тази победа ни дава малко спокойствие, все още можем да спечелим Ла Лига
Снимка: Getty Images

3215 0

Треньорът на Барселона Шави Ернандес говори за шансовете на тима да стане шампион в Ла Лига след убедителната победа над Хетафе с 4:0 у дома.

За мача с Хетафе

"Изиграхме стабилен мач и не отстъпвахме по интензитет на опонента си. Често успявахме да намираме свободни пространства и именно така отбелязахме головете. успяхме да преодолеем високата преса също", започна той, цитиран от "Marca".

Той вижда 50% шанс за тима и в Шампионска лига

"Oтборът изигра убедителен мач. Много съм доволен. Тази победа ще ни даде малко спокойствие. Няма да хвърляме кърпата и продължаваме да се борим. Остават 12 мача. Ще следим какво ще направят Жирона и Реал", продължи Шави.

За битката с Реал и Жирона

"Оказваме натиск върху Реал и Жирона. Мисля, че можем да се преборим за победа в Ла Лига. Все още имаме време, за да спасим сезона. В Шампионска лига също всичко е възможно, шансовете са 50:50.

За определения като "пощальон" Де Йонг

Френки де Йонг е много взискателен към себе си играч, перфекционист. Ето защо той играе за Барселона, затова е един от най-добрите полузащитници в света. Сигурен съм, че може да играе още по-добре, но беше много добър и в този мач", завърши легендата на каталунците.

С тази победа Барселона събра 57 токи в актива си и вече е на втора позиция. От Реал "блаугранас" изостават с 5 точки, но имат и мач повече. Подобно на това изказване направи и Жоан Лапорта, но преди победата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички