ВИДЕО: Убедителна Барселона разби Хетафе и се качи на второ място в Ла Лига


ВИДЕО: Убедителна Барселона разби Хетафе и се качи на второ място в Ла Лига
Снимка: Getty Images

1204 0

Барселона постигна една от малкото си лесни победи в последно време в Ла Лига. На свой терен каталунците разбиха Хетафе с 4:0 с голове на Рафиня, Жоао Феликс, Френки Де Йонг и Фермин Лопес.

С успеха "блаугранас" се изкачи на втората позиция в класирането, събирайки с точка повече от Жирона, който е и с мач по-малко. Хетафе остава на десета позиция.

Четирима различни голмайстори на "Монжуик"

Барселона не е побеждавал толкова убедително от 5 месеца, когато разби Антверп с 5:0 в груповата фаза на Шампионска лига. Това се случи на 19 септември 2023 година. Това е и първа суха мрежа за "синьо-червените" от 4 мача насам. 

Барселона откри резултата в 20-ата минута, когато Рафиня получи подаване зад гърба на отбраната на гостите и отправи изстрел с левия крак, малко след навлизането си в наказателното поле, който спря зад голлинията на Хетафе.

Седем минути по-късно Илкай Гюндоган бе потърсен в малкото наказателно поле, като се опита да отиграе с глава, но не успя да засече. В 38' пък стражът на гостите Давид Сориа спаси удар на Жоао Феликс.

След почивката каталунците продължиха да са активни и да играят с настроение, но въпреки това Хетафе първи стигна до опасна ситуация. В 49' Луис Миа нацели дясната греда на Тер Стеген след удар извън наказателното поле.

Четири минути след това домакините поведоха с 2:0 след рейд на Андреас Кристенсен, завършил с хубаво подаване, намерило Жоао Феликс сам срещу вратаря.

В 57' Барселона стигна до трети гол, реализиран от Левандовски, но той не бе признат, тъй като полякът беше в засада.

И все пак Хетафе инкасира трети гол малко по-късно, в 69-ата минута, когато Рафиня върна към Френки Де Йонг, позициониран на границата на наказателното поле, и той прати топката под плонжа на Сориа за 3:0.

В 86-ата минута Левандовски можеше все пак да стигне до свое попадение в мача, когато отблизо стреля, но Сориа спаси, но беше свирена засада, каквато не изглеждаше, че има.

Крайното 4:0 бе оформено в 90+1', когато резервата Витор Роке стреля, Сориа отрази, а при добавката Фермин Лопес не прости на Хетафе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички