Шави с категоричен подход към Левандовски, натискът в Барселона се засилва


Шави с категоричен подход към Левандовски, натискът в Барселона се засилва
Снимка: GettyImages

6213 0

Барселона определено се намира далеч от най-добрата си форма. Статистически, няма отбор в петте големи европейски лиги, който да е по-зле в оползотворяването на шансовете си от каталунците този сезон. "Блауграна" има очакван дефицит от голове от минус 7,5, доста под своите съперници, и това им коства точки на няколко пъти.

Една от фигурите под натиск в резултат на това е Роберт Левандовски, но няма да получава повече "гратисен период", даден от Шави Ернандес. Полският нападател все още е голмайсторът на Барселона с 9 гола, но е под очакваните си голове и е отбелязал само три пъти от септември. С пристигането на бразилския нападател Витор Роке ще има още по-голям натиск върху Левандовски да започне да бележи по-често.

Шави с категоричен знак към Левандовски

Положението за Левандовски в Барселона се усложнява

Твърди се, че Шави извади Левандовски по време на последния им мач за годината срещу Алмерия именно като назидание. "Marca" пише, че Шави вярва, че разочарованието му на полувремето срещу Алмерия е разбрано от отбора. И по-специално, че Левандовски е бил предупреден, че няма да има "недосегаеми и без каквито и да е привилегии", независимо от статуса.

Това идва на фона на оказването на натиск от борда на Барселона. Йерархията изисква по-дисциплиниран подход от Шави и по-специално не разбира защо Левандовски продължава да играе без почивка или ротация, въпреки лошата си форма. Със сигурност играта на Левандовски е едно от основните оплаквания на феновете и една от ключовите разлики между този сезон и първата половина на миналия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички