Шави разся съмненията и отсече: Тези играчи ми трябват тук


Шави разся съмненията и отсече: Тези играчи ми трябват тук
Снимка: Getty Images

2009 0

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес говори подробно преди гостуването на Севиля от поредния кръг в Ла Лига. Той отдаде сериозно време на слуховете около Жорди Алба и Жерар Пике, като засегна и темата с проваления трансфер на Мемфис Депай.  

"Алба е ключов играч в нашия отбор. Той несъмнено ще играе през сезона, но никой играч не е застрахован. Аз го искам тук. Като капитан и заради големия ни афинитет. В нито един момент не съм мислил, че Алба ще напусне клуба.

Балде може да играе и на други позиции, не само като ляв бек… Маркос Алонсо също… Ще има мачове за всички", отговори Шави на въпрос дали Алба е разочарован от опита за трансфер в последния момент, като обясни ситуацията и с конкурентите на позицията му.

"Мисля, че представянето ни на трансферния прозорец бе между най-доброто и средното, защото не успяхме да привлечем допълнителен играч. Но аз не се оплаквам.

Пике тренира много добре и не го виждам разстроен. Опитвам се да го поддържам щастлив. Решенията за него и всички останали са на базата на това, което виждам на тренировка... Когато Пике играе, вие ще ме питате защо Араухо или Кунде не играят. Капитаните помагат много. Техният ангажимент към клуба и отбора е безупречен, независимо дали играят или не", обясни специалистът.

"Говорих с Мемфис преди две или три седмици. Той е лесен играч с голям опит. Един естествен лидер, изцяло отдаден на екипа. Неговото участие ще зависи от нивото му, а ние като екип ще решим. Това важи за всички играчи”, завърши старши треньорът. 

Вижте последните сделки от лагера на каталунците!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички