Шави разкри ситуацията около Обамеянг и картотекирането на Жул Кунде


Шави разкри ситуацията около Обамеянг и картотекирането на Жул Кунде
Снимка: Getty Images

1485 0

Старши треньорът на Барселона Шави говори преди втория кръг от Ла Лига, в който каталунците ще гостуват на Реал Сосиедад. Испанският специалист обърна специално внимание на трансферните новини около клуба, както и приоритетите пред колоса.

Към момента най-много слухове има около Пиер-Емерик Обамеянг, Мемфис Депай и Френки де Йонг, които продължават да бъдат следени от сериозни клубове, опитващи да ги привлекат в най-скоро време.

"Пазарът приключва на 31 август и ние не знаем какво ще се случи с Обамеянг. Трябва да изчакаме. В момента той е наш играч и аз разчитам на него. Засега той е важен за нас, но нека видим какво ще се случи.

В момента никой от тримата не е напуснал. Утре можем да използваме Депай и Обамеянг. Ако пристигне оферта за някой от тях, ще преценим какво да правим. В момента приоритет е да картотекираме Кунде", обяви Шави на въпрос около евентуалните "напускащи" и последното ново попълнение.

Именно французинът остана последното ново попълнение, което остана некартотекирано след привличането му. Причина са финансовите изисквания на Ла Лига, на които каталунците не отговорят. Поради тази причина клубът е принуден да разпродаде част от активите си и да задейства различни "лостове".

Предоставяйки актуална информация за ситуацията с Кунде преди гостуването на Реал Сосиедад, където Барселона е непобеден в последните си шест гостувания, Шави заяви: "Чакаме. Имаме време. Няма какво ново да ви кажа".

"Говорих с Жул и му обясних моята представа за играта. Той е много елегантен централен защитник, има опит и може да печели дуели. Той е изключителен футболист", добави специалистът.

Барселона започна сезона по неочакван начин, тъй като постигна една нулево равенство в домакинство на Райо Валекано и поради тази причина успехът тази седмица става задължителен:

"Сосиедад е отбор, който може да направи много добри неща. Те имат талантливи играчи в средата на терена и бързи нападатели, докато техните защитници и вратар също са добри", подчерта Шави.

Вижте по какъв начин Челси изкушава Обамеянг!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички