Шави преди Ел Класико: Време е Жоао Феликс да вкара на Реал Мадрид, изненадан съм – контузените искат да играят


Шави преди Ел Класико: Време е Жоао Феликс да вкара на Реал Мадрид, изненадан съм – контузените искат да играят
Снимка: GettyImages

1337 0

Треньорът на Барселона  Шави Ернандес даде традиционна пресконференция преди Ел Класико срещу Реал Мадрид. Голямото дерби на испанският футбол е утре от 17:15 часа.

Специалистът с почуда призна, че е сюрпризират от желанието на контузените играчи в състава да играят в Ел Класико. Става въпрос за Роберт Левандовски, Френки де Йонг, Педри и Жул Кунде, които се включиха в днешното занимание на „блаугранас“.

ЗА КАРЕТО КОНТУЗЕНИ И ЖЕЛАНИЕТО ИМ ДА ИГРАЯТ

“Аз също се изненадах да видя четиримата на тренировката ни. Това са играчи, които бяхме отписали, но въпреки това те искат да са на разположение. Всички наши футболисти искат да участват в Ел Класико. Усещанията на всички са много добри, но трябва да изчакаме до утре за групата ни за двубоя. Всички контузени се искат да форсират завръщането си и се чувстват добре. Ние обаче желаем те да се възстановят добре.

Левандовски направи цялата тренировка, и то с много добри усещания. Все пак няма да ви давам подсказки за състава ми. Ще играят тези, които са в по-добро състояние.Ако Левандовски и Де Йонг ми кажат, че са 100% готови, разбира се, че бих ги пуснал като титуляри“, коментира Шави

ЗА СИЛАТА НА РЕАЛ

„ Винисиус и Родриго навлизат в дълбочина и атакуват пространствата. Това е един доста голям отбор с множество силни страни. И двата клуба са задължени да победят, но почти никога няма фаворит, шансовете са 50:50. Ел Класико е непредсказуемо“, коментира „кралете“ той.

Не знаех, че Жоао Феликс не е вкарвал на Реал Мадрид, утре е добра възможност за него Както Белингам, така и Феликс са много важни. С промяната на схемата на Мадрид, Белингам е от голямо значение за тях. Но се надяваме Жоао да надделее в това издание на Ел Класико. Това е добър момент за него да вкара първия си гол срещу Мадрид. Не го виждам нито като чиста “деветка”, нито като типичен халф. Той се адаптира много добре към нашата формация“, заяви Шави.

ЗА ИЗБОРА НА СЪДИЯ НА ЕЛ КЛАСИКО

Каквото и да стане, този мач няма да реши нищо, но въпреки това ни харесват да играем подобни двубои. Аз обръщам внимание на футбола, на Винисиус, на Белингам, на Анчелоти. Няма да съм аз този който ще предизвика полемика.

„Изборът на Хил Мансано за съдия? Мисля се, че компютърът е избрал рефера. Това става чрез жребий, нали така? Колкото по-малко говорим за съдията, толкова по-добре. Винаги съм казвал, че имам вяра в честността на реферите”, заяви Шави и по адрес на рефера на Ел Класико

ВИЖТЕ ОЩЕ: Шави се възхити на Рафиня преди "Ел Класико": Изключително завършен играч, когото харесвам много

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички