Шампионът в Лига Европа - Севиля, пусна в продажба целия си отбор


Шампионът в Лига Европа - Севиля, пусна в продажба целия си отбор
Снимка: GettyImages

2023 0

Актуалният шампион в Лига Европа - Севиля, има сериозни финансови проблеми. Заради това в испанския клуб са "пуснали" в продажба абсолютно всичките си футболисти, пише "Marca".

Kлубът има дълг от 90 милиона евро, който трябва да бъде платен в близко бъдеще. Затова няма играч, който да не може да бъде продаден при евентуален интерес към него.

Твърди се, че поради този проблем клубът е бил напуснат от спортния директор Рамон Мончи, който започна работа в Астън Вила.

Към момента, според transfermarkt.com, най-скъпият футболист на андалусийци е Юсеф Ен-Несири, който струва 20 милиона евро. Следват Лукас Окампос и вратарят Боно, които се котират за 12 милиона евро. Цялата стойност на Севиля като цена на играчите е 196,8 милиона.

Четвъртият най-скъп в Севиля - Гонсало Монтиел (12 млн.) помогна за успеха и на Севиля, след като вкара победната дузпа за Аржентина на Мондиал 2022. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички