Шампионът удари дъното! Обрат нанесе четвърта поредна загуба на Атлетико Мадрид в Ла Лига


Шампионът удари дъното! Обрат нанесе четвърта поредна загуба на Атлетико Мадрид в Ла Лига
Снимка: Getty Images

1816 0

Действащият шампион на Испания Атлетико Мадрид продължава да затъва в Ла Лига, след като претърпя поражение с 2:1 като гост на Гранада и записа четвърта поредна загуба в испанското първенство. "Дюшекчиите" загубиха мястото си в топ 4 и остават на пето място в подреждането.

След по-малко от две минути игра Атлетико откри резултата след гол на Жоао Феликс, дошъл след асистенция на Тома Лемар. В 17-ата минута обаче домакините изравниха резултата чрез Дарвин Мачис, който се възползва от асистенция на Хорхе Молина.

В 28' Хорхе Молина падна в наказателното поле на Атлети, претендирайки за дузпа, но съдията не видя нищо нередно срещу футболиста на Гранада. В края на полувремето Жоао Феликс прати топката в мрежата на домакините, но попадението бе отменено заради засада.

Тъкмо Феликс имаше още два страхотни шанса за отбелязване на гол - в продължението на първата част, а след това и в 61-вата минута, но и при двата пъти не успя да вкара. При първата ситуация се намеси стражът на Гранада Машимиано, а при втората топката срещна гредата.

Веднага след втората ситуация Гранада стигна до пълен обрат. Хорхе Молина, който даде асистенцията за първото попадение, се разписа във вратата на Атлетико, а асистенцията дойде от колумбиеца Луис Суарес, носещ същото име като това на далеч по-популярния нападател в редиците на Атлетико.

В 81-вата минута тъкмо Суарес от тима на Гранада можеше да вкара трети гол, но Ян Облак спаси. До края на срещата Атлетико създаде две опасни голови положения, открили се пред Анхел Кореа и Матеус Куня, но и двамата не успяха да вкарат.

Така Атлетико регистрира четвърто поредно поражение в Ла Лига и остава пети с 29 пункта - на точка от четвъртия Райо Валекано и на 14 от лидера Реал Мадрид. Гранада се изкачи до 12-ото място с 22 пункта. В следващия кръг Атлетико ще може да си върне четвъртото място, защото се изправя тъкмо срещу Райо Велекано. Гранада пък гостува на Елче.

Предвид кризата в Атлетико бъдещето на Диего Симеоне е под въпрос. В последните си 11 визити "дюшекчиите" неизменно допускат гол във вратата си (общо 16 допуснати попадения). Това е най-лошият резултат в ерата на Диего Симеоне на "Уанда Метрополитано".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички