Реал Мадрид би Атлетик Билбао и стори нещо невиждано от 27 години, Бензема застана до Роналдо и Меси


Реал Мадрид би Атлетик Билбао и стори нещо невиждано от 27 години, Бензема застана до Роналдо и Меси
Снимка: Getty Images

5997 0

Реал Мадрид се върна на победния път в Ла Лига след изненадващото равенство срещу Кадис (0:0), прекъснало серията му от 7 поредни победи. "Кралския клуб" спечели с 2:1 като гост на Атлетик Билбао на "Сан Мамес" в сблъсък, който започна ударно - и 3-те гола паднаха до 10-ата минута.

Още в 7-ата пък резултатът бе 2:0 за Реал, а двете попадения бяха дело на Карим Бензема. Той се превърна в единствения играч освен Лионел Меси (9 пъти), Кристиано Роналдо (7 пъти), Луис Суарес (2 пъти), Радамел Фалкао (2012) и Роналдо Назарио (2003), който вкарва 30 попадения (или повече) в една календарна година в Ла Лига през този век.

Освен това Реал вкара два гола в първите 7 минути от мач в Ла Лига за първи път от септември 1994 година, когато Иван Саморано също се отчита с два бързи гола, като дори го прави в първите 4 минути.

Тони Кроос даде асистенцията за първия гол на Бензема, с което събра общо 77, откакто дойде в Реал (през сезон 2014/15) - повече от всеки друг играч на отбора (Бензема е със 76).

Това е 3-та загуба от последните 4 домакинства за Атлетик. Освен това баските са в серия от... 7 поредни мача у дома, в които не записват успех срещу Реал (2 равенства и 5 загуби). Реал записа 8-а победа като гост през сезона (+ 1 равенство и 1 загуба), като в 8 от всичките си визити са реализирали 2 или повече гола.

Това бе последният двубой за двата тима през календарната 2021-ва година!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Атлетик Билбао: Агиресабала, Де Маркос, Алварес, Нунес, Баленсиага, Зарага, Гарсия, Венседор, Муняин, Сансет, Уилямс

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Начо, Милитао, Васкес, Камавинга, Кроос, Валверде, Азар, Винисиус, Бензема

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

4' - 0:1! Рано-рано гостите излязоха напред в резултата. Бензема получи в наказателното поле и с едно докосване с много техничен изстрел в далечния ъгъл от нетолкова удобна позиция встрани от вратата остави безпомощен Агиресабала.

7' - 0:2! Само секунди по-късно френският нападател удвои аванса на своя тим! Азар опита да му подаде в наказателното поле, но не съумя да го стори. Топката попадна в бранител на домакините, но той случайно я прати именно към Бензема, а французинът нямаше нужда от втора покана.

10' - 1:2! Сансет задържа топката пред наказателното поле, откри си позиция за изстрел и разстреля Куртоа с много красив удар от границата на наказателното поле. Топката се отклони в десния страничен стълб и влезе в мрежата.

След скоростното начало и многото голове двата тима не намалиха оборотите, но пък за сметка на това опасните голови положения отсъстваха и отборите стабилизираха представянето си в отбрана.

До края на полувремето не се стигна до нови чисти голови положения!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Четвърт час след началото на втората част Инаки Уилямс получи топката в празно пространство и стреля от наказателното поле, но ударът му мина агонизиращо близо до левия страничен стълб.

Само две минути по-късно неговият брат Нико Уилямс стреля опасно в наказателното поле, но ударът му бе решаващо блокиран. В 76-ата минута пък и Раул Гарсия бе близо до гола, но ударът му извън пеналтерията мина с малко над напречната греда.

10-ина минути преди края на редовното време топката стигна до Еден Азар след подаване на Винисиус Жуниор, което не бе овладяно от Бензема. Белгиецът стреля опасно по земя, но там стражът на домакините се намеси и спаси вратата си.

В последните секунди Реал имаше още няколко чудесни възможности за гол при разредената отбрана на гостите, но в крайна сметка вратарят на домакините направи невероятни спасявания - срещу Кроос и Азар.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Реал се намираше в серия от 7 поредни победи в Ла Лига, но в последния кръг се провали срещу намиращия се в зоната на изпадащите Кадис (0:0) и сега ще опита да се върне на победния път. Гостите обаче бяха попарени от коронавируса и ще са без Алаба, Асенсио, Бейл, Иско, Лунин, Марсело, Модрич и Родриго, както и без контузените Карвахал и Себайос. Каземиро пък е аут заради натрупани картони. Домакините обаче също имат много проблеми и няма да могат да разчитат на цели 8 играчи.

Атлетик бе в серия от 3 поредни мача без успех у дома, но направи впечатляващ обрат срещу Бетис и спечели с 3:2 в последния кръг - през уикенда. Въпреки 3-те гола отборът страда от липса на попадения. Той е с най-лоши показатели в този аспект от всички тимове над 15-ото място и има само 16 гола в предишните 18 срещи от Ла Лига. Положително е, че 12 от тях са дошли на "Сан Мамес", където ще е и днешният сблъсък.

Атлетик няма успех над Реал в 6 поредни мача у дома, записвайки 2 равенства и 4 загуби. А "кралете" идват в добра форма на гостуващ тим през сезона в първенството - 7 победи, 1 равенство и 1 загуба, като в 7 от тези срещи са отбелязали 2 или повече гола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички