Реал Мадрид беше съсипан и унижен от Севиля на "Рамон Санчес Писхуан" (СНИМКИ)


Реал Мадрид беше съсипан и унижен от Севиля на "Рамон Санчес Писхуан" (СНИМКИ)
Снимка: Guliver/GettyImages

6832 0

Реал Мадрид рано-рано записа изключително тежко поражение под ръководството на Хулен Лопетеги. "Белия балет" беше разгромен на негостоприемния "Рамон Санчес Писхуан", където Севиля спечели с 3:0, но можеше да запише легендарна победа с далеч по-сериозен резултат.

Фактът, че Барселона загуби по-рано днес от Леганес, изобщо не помогна на "Белия балет", като Севиля зареди положение след положение. В крайна сметка в 17' Андре Силва се разписа при 4-ата ситуация пред Тибо Куртоа.

Само 4 минути по-късно отново бившият нападател на Милан се разписа след брилянтна контраатака. В 39' и традиционният реализатор на тима Бен Йедер се разписа за крайното 3:0. Севиля обаче изпусна куп положения както през първата, така и през втората част.

Бейл можеше да върне своите в мача, но през първото полувреме удари греда, а през второто на два пъти пропусна, останал сам срещу вратаря. Освен това и гол на Модрич беше отменен заради засада.

Това беше 4-а поредна победа у дома на Севиля над "кралския клуб", а същевременно и най-убедителната си в този период. Лопетеги пък губи втори важен двубой, откакто е начело на тима, след като падна от Атлетико за Суперкупата на Европа. Именно срещу "дюшекчиите" е следващият шампионатен двубой на Реал Мадрид.

Новината, че Барселона загуби от Леганес определено не донесе тонус в играта на Реал Мадрид, а напротив. Севиля излезе настървено и още в самото начало изпусна две страхотни положения. В 17' обаче логичното се случи и "белия балет" изостана в резултата.

Каземиро загуби топката в центъра на терена и Сарабия веднага пусна извеждащ пас за Навас по дясното крило. Той нахлу към наказателното поле и намери Андре Силва, който прати топката в обратния за Куртоа ъгъл - 1:0 за "рохибланкос".

След кратък натиск на Реал Мадрид при центриране от корнер Севиля успя да се защити и поде страховита контраатака. Навас беше изведен още от центъра сам срещу вратаря, гонен от Модрич, който обаче избра да пази Бен Йедер. Куртоа се намеси при удара на испанския ас, но топката се озова в Андре Силва, който трябваше да бъде покрит от Марсело - удар и 2:0. В ответната атака Бейл с индивидуален пробив стреля от границата на пеналта, но топката срещна гредата.

В 34' пък Севиля можеше да увеличи агонията на "кралете", след като нова отлична акция стигна до Васкес в наказателното поле. Той си отвори пространство за удар, но топката кацна на горната греда - сериозен пропуск на домакините.

5 минути по-късно обаче падна 3-ият гол. Защитата на Реал изчисти слабо топката след центриране при корнер. Васкес върна топката с глава в наказателното поле и там Йедер останал абсолютно сам се разписа за 3:0.

Второто полувреме започна с надмощие на Реал Мадрид, а в 54' Модрич беше изведен в наказателното поле и успя да вкара. Наложи се обаче намесата на VAR, която показа, че глезенът на хърватина е бил в засада. Само минута по-късно Вацлик направи фантастично спасяване срещу Модрич, който стреля от 12 метра.

Севиля също имаше шанс да вкара. Куртоа се намеси брилянтно при удар на Васкес, но топката остана за севилци. В крайна сметка те нахлуха в наказателното поле и Йедер беше изведен на перфектна позиция на 5 метра, но Бейл успя да го блокира. Именно уелсецът обаче попречи на Реал да се върне в мача, след като пропусна два пъти поред сам срещу вратаря - непростими пропуски от "наследника на Роналдо".

Положението за Реал стана още по-тежко, след като Марсело получи травма в прасеца на десния крак. Той не излезе от терена, но нямаше как да тича и почти не участваше в разиграванията на своя тим. В 77' обаче бразилецът се предаде и напусна, виждайки, че няма смисъл да се опитва да продължава.

В 80' Севиля организира брилянтна контраатака, при която Андре Силва обаче си поведе лошо топката и не успя да подаде на Куинси Промес. Той се пак проби до аутлинията и "сервира" топката за Васкес, но от 3 метра той я прати в аут. В края на мача на няколко пъти Севиля можеше да вкара нов гол, но Каземиро пресе 3 извеждащи подавания - 3:0 за "рохибланкос".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички