Манчестър Юнайтед срещу недосегаемите в Лига Европа: Едва 2 тима се справиха с тях от близо 10 години


Манчестър Юнайтед срещу недосегаемите в Лига Европа: Едва 2 тима се справиха с тях от близо 10 години
Снимка: Getty Images

2689 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед се размина с италианския колос Ювентус в жребия на Лига Европа за четвъртфиналите. Двата отбора могат потенциално да се срещнат на полуфиналите, но това не изглежда никак сигурно.

"Червените дяволи" се натресоха на рекордьора по титли от втория по сила европейски клубен турнир - Севиля. Андалусииците са почти недосегаеми в Лига Европа, като от сезон 2013/14 насам са отстранявани едва два пъти в елиминациите там (в някои случаи отборът е в Шампионска лига и не участва там).

През 2014-а година именно Севиля печели трофея във втория по сила клубен турнир на УЕФА. Това се повтаря и през 2015-а година. Както и през 2016-а. Точно така, отборът печели три поредни титли в този период.

През сезон 2018/19 андалусииците сензационно отпадат от Славия Прага на осминафиналите. Още на следващата кампания обаче си връщат трофея от Лига Европа. През миналия сезон пък отново отпадат на осминафиналите - от Уест Хям.

Любопитното е, че и при двете споменати отпадания на андалусииците в противниковия отбор са Томаш Соучек и Владимир Цуфал.

Сега срещат нов английски отбор и ще опитат да си приберат това, което им принадлежи през този век. Още повече, че успех в Лига Европа е единственият им вариант да играят в Шампионска лига догодина, тъй като в Ла Лига изостават твърде сериозно от топ 4.

Вижте пълния жребий за 1/4-финалите в Лига Европа и какво трябва да стане, за да играят Манчестър Юнайтед и Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички