Севиля наказа шампиона Атлетико в края и не изпуска от очи Реал Мадрид


Севиля наказа шампиона Атлетико в края и не изпуска от очи Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

6108 0

Шампионът на Испания Атлетико Мадрид загуби гостуването си на Севиля с 2:1 в дербито от 18-ия кръг в Ла Лига. "Дюшекчиите" се надяваха да си тръгнат с поне точка от "Рамон Санчес Писхуан", но късно попадение на Лукас Окампос попари надеждите им и донесе победата на андалусийци.

Резултатът бе открит с топовен удар от Иван Ракитич още в осмата минута. В 33-ата Фелипе изравни за Атлетико, разписвайки се с глава след центриране от корнер. До края на срещата нито един от двата тима не създаде сериозни заплахи пред противниковата врата, но гол на Окампос в 89-ата минута реши мача.

Късно в добавеното продължение Жоао Феликс уцели гредата, а това означаваше, че Атлетико ще трябва да се примири с трето поредно поражение в Ла Лига. "Дюшекчиите" заемат пето място в подреждането с 29 пункта. Севиля пък остава втори с 37 точки и е на пет зад лидера Реал  Мадрид.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА:

Севиля поведе в 8-ата минута след невероятно попадение на Иван Ракитич. Халфът се възползва от празното пространство, оставено от футболистите на Атлетико, и отправи мощен, добре премерен удар далеч от границата на наказателното поле. Ударът на хърватина не остави никакъв шанс на разтегналия се максимално за реакция Ян Облак - 1:0!

В 33-ата минута Атлетико Мадрид се добра до изравнително попадение. След центриране от корнер на Тома Лемар бранителят на "дюшекчиите" Фелипе се извиси над всички в наказателното поле, за да засече топката с глава и да я прати в мрежата на вратаря Боно - 1:1!

Девет минути след почивката Севиля бе изключително близо до второ попадение. Карим Рекик намери Иван Ракитич, който опита много опасен удар към вратата на Атлетико, но малко не му достигна да намери целта.

В следващите минути двата тима не успяха да застрашат вратите си. Едва в 81-вата минута Атлети можеше да поведе, но опасен удар на Жоао Феликс бе блокиран от противников играч.

В 89-ата минута Севиля вкара късно победно попадение. Томас Дилейни стреля с глава, а ударът му срещна гредата. Топката се озова в Жул Кунде, който намери Лукас Окампос в наказателното поле, който от подобна позиция нямаше как да пропусне да реализира - 2:1!

Късно в добавеното продължение на мача Жоао Феликс опита да вкара изравнително попадение, но ударът му срещна гредата. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Севиля: Боно, Рекик, Диего Карлуш, Кунде, Монтиел, Ракитич, Дилейни, Жордан, Папу Гомес, Окампос, Ромеро

Атлетико Мадрид: Облак, Трипиър, Филипе, Кондогбия, Ермосо, Ферейра, Лемар, Коке, Йоренте, Кореа, Суарес

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Атлетико Мадрид започна кошмарно защитата си на титлата в Испания, но все още не е късно да настигне откъсналия се на върха Реал Мадрид. За целта "дюшекчиите" ще трябва да побеждават и в тежки мачове, какъвто безспорно им предстои срещу Севиля. Андалусийци се представят отлично през сезона и не случайно се нареждат втори в класирането.

Атлетико отстъпи на Майорка и Реал Мадрид в последните два кръга и ще иска да прекъсне серията си от загуби срещу Севиля, който пък е в серия от две победи - над Виляреал и Атлетик Билбао. Двата тима са с най-силната атака в Ла Лига след тази на Реал, като андалусийци могат да се похвалят и с най-силната защита с едва 11 допуснати попадения.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА МАЧА МЕЖДУ СЕВИЛЯ И АТЛЕТИКО МАДРИД!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички