Реал Мадрид разката Валенсия с шедьоври на Бензема и Винисиус (ВИДЕО)


Реал Мадрид разката Валенсия с шедьоври на Бензема и Винисиус (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7625 0

Лидерът в испанската Ла Лига Реал Мадрид разгроми Валенсия с 4:1 в двубой от 20-тия кръг на първенството, игран на "Сантяго Бернабеу". "Белият балет" тотално надигра съперника си, като отправи над 20 удара и притежаваше топката в 68% от времето. Късите пасове и комбинативната игра бяха в основата на успеха за момчетата на Карло Анчелоти.

Карим Бензема от дузпа в 43-ата минута изведе момчетата на Карло Анчелоти напред в резултата. Французинът вкара своя гол номер 300 за "кралския клуб", като има 19 гола в 26 мача срещу "прилепите".

В 53-ата минута многоходова акция на Реал завърши с двойно подаване между Винисиус и Бензема и бразилецът не остави шансове на отбраната на гостите за 2:0. Само 7 минути по-късно Бензема изведе Асенсио, Силесен спаси удара му, но топката попадна във Винисиус, който с втория си гол в мача направи 3:0.

В 76-ата минута Валенсия получи дузпа след глупав фал на Ферлан Менди. Тибо Куртоа спаси удара на Гонсало Гедеш, но португлалецът довкара избитата топка. В 88-ата минута Бензема вкара втория си гол, след като Менди му подаде отляво и нападателят се завъртя и се разписа.

След срещата Реал е на първото място в Ла Лига с актив от 49 точки. Валенсия е осми с 28. Следващият съперник на "белите" е Елче, докато за Валенсия предстои мач със Севиля.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 4-ата минута Валенсия стигна до корнер. Елдер Коща изпълни късо подаване, но безуспешно. Кристино  Пичини центира минута след това и Лукас Васкес овладя топката без проблеми. В 6-ата минута Модрич центрира от фал към Винисиус. Бранителите на гостите не оставиха на бразилеца да стреля.

В 11-ата минута Модрич игра с ръка. Елдер Коща центрира и топката излезе в нов корнер. Гедеш центрира от ъгловия удар и защитата на Реал изчисти. В 13-ата минута Реал опита многоходова акция. Модрич подаде на Винисиус и Алдерете изчисти.

Гонсало Гедеш се опита да изненада Куртоа в 16-ата минута с удар от движение. Белгиецът улови топката. В 20-ата минута Винисиус стреля с глава и беше доста близо до гола. Останаха съмнения за игра с ръка, но такава нямаше.

Реал Мадрид опитваше да играе комбинативен футбол, като с бързи пасове да обърка противниковата отбрана. В 25-ата минута Кроос центрира в наказателното поле без успех. В 30-ата минута Модрич изведе Марко Асенесио, който стреля и Силесен спаси. След това Васкес прати топката на главата на Каземиро. Бразилецът стреля много неточно.

В 39-ата минута Менди проби отляво и подаде на Кроос. Германецът обаче пропусна топката. Две минути след това Бензема комбинира с Винисиус. Той върна към Модрич и хърватинът стреля отдалеч и разтресе гредата.

 

43' - 1:0! В 42-ата минута Каземиро проби през центъра и беше фаулиран в наказателното поле. Дузпа за Реал Мадрид! Карим Бензема застана зад бялата точка и изведе домакините напред! Това беше гол номер 300 за Карим с екипа на Реал.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Реал Мадрид продължи да залага на контрола на топката в началото на втората част. Валенсия опита контрапреса, в резултат на което нищо интересно не се случи в първите няколко минути на второто полувреме.

53' - 2:0! Васкес влезе в центъра, топката мина през Кроос и след двойно подаване с Карим Бензема защитата на Валенсия нямаше никакъв шанс!

Content made on Kapwing

 

Две минути по-късно последва подобна атака, която обаче беше разгадана от Валенсия. В 57-ата минута Макси Гомес центрира от фал. Бензема изчисти топката в безопасност.

60' - 3:0! Отново Карим Бензема се изяви като плеймейкър, след като изведе Марко Асенсио на стрелкова позиция. Силесен спаси, но топката попадна във Винисиус, който я прати в празната врата!

В 63-ата минута Даниел Вас отправи далечен удар, като Тибо Куртоа изби с върха на пръстите си тежкия изстрел. След изпълнението на корнера датчанинът повтори упражнението, но отново Куртоа беше на място.

Хосе Бордалас извърши тройна смяна, като на терена се появиха Денис Черишев, Маркос Андре и Коба Коиндреди в 68-ата минута. Карло Анчелоти пусна в игра Дани Себайос и Едуардо Камавинга вместо Модрич и Каземиро.

В 74-ата минута Бензема изведе Асенсио на чиста позиция. Испанското крило стреля в аут.

76' - 3:1! В 75-ата минута реферът отсъди дузпа за Валенсия. Гонсало Гедеш застана зад топката. Куртоа спаси удара му, но португалецът довкара избитата топка.

В 78-ата минута Даниел Вас отново стреля отдалеч и беше много близо до гола. В 83-ата минута Коиндреди беше заменен от Ману Вайехо, което е последна смяна за Валенсия. Появилият се като смяна Вахейо стреля опасно и Куртоа отново трябваше да се намесва.

88' - 4:1! Себайос изведе Менди на левия фланг. Бранителят подаде на Бензема, който след удар със завъртане направи 4:1!

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Милитао, Алаба, Менди, Васкес, Кроос, Модрич, Каземиро, Асенсио, Винисиус, Бензема

Валенсия: Силесен, Муса, Уго, Гедеш, Макси Гомес, Диакаби, Гая, Алдерете, Вас, Пичини, Коща

ПРЕДИ МАЧА

Епидемията от коронавирус в Реал Мадрид отмина и само Лука Йович остана под карантина. Контузиите обаче продължават да преследват десния бек Даниел Карвахал и крилото Гарет Бейл, които остават извън групата. Мариано Диас е с мускулна травма и също е аут.

Мениджърът на Валенсия Хосе Бордалас няма да може да разчита на Карлос Солер, Габриел Паулиста, Тони Лато, Уго Дуро и Димитри Фолкиер. Ако Реал Мадрид вкара, то попадението ще е под номер 200 в домакински мачове срещу този съперник.

След последния кръг в Ла Лига авансът на Реал Мадрид пред втория Севиля остана само пет точки. "Белите" обаче имат и мач повече. Валенсия е на 9-то място с актив от 28 точки преди двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички