Сетиен: Меси е най-добрият в историята, но е трудно да го ръководиш


Сетиен: Меси е най-добрият в историята, но е трудно да го ръководиш
Снимка: Getty Images/Guliver

1095 0

Бившият треньор на Барселона Кике Сетиен сподели какво е да тренираш суперзвездата Лионел Меси. Двамата работиха заедно от януари до август 2020 година, когато Сетиен бе уволнен след тежаката загуба от Байерн в Шампионска лига с 2:8.

"Мисля, че Меси е най-добрият играч за всички времена. Имаше и други велики играчи, но никой не игра толкова последователно, колкото той. Трудно е да го ръководиш. Кой съм аз, че да го променям? Те го приеха такъв, какъвто е от много години, и не го промениха. Той е много сдържан, но ви кара да видите от какво се нуждае. Меси говори малко", заяви треньорът, цитиран от "El Pais".

"След като си тръгнах, съм убеден, че трябваше да взема други решения, но има нещо по-голямо от теб: клубът. И това е повече от президента, играча, треньора. Това са клубът и феновете. Те са тези, към които трябва да се отнасяте с огромно уважение и да правите това, което е най-добро за тази комбинация. Милиони хора вярват, че Меси или някой друг играч стои над клуба и треньора. Този играч, както и тези около него, в продължение на 14 години печелиха титли, те спечелиха всичко", завърши Сетиен. А какво каза Меси, след като се отказа да напусне "Камп ноу" това лято, вижте тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички