Сериозен проблем в Реал Мадрид, Модрич отново с тежка травма


Сериозен проблем в Реал Мадрид, Модрич отново с тежка травма

1315 0

Победата на Реал Мадрид над Малага снощи с 3:1 дойде със сериозна загуба за "кралския клуб", който за втори път през този сезон остава без лидера на халфовата си линия - Лука Модрич.

След проведените изследвания на хърватина в клиниката "Санитас - Ла Моралеха" стана ясно, че той има разтежение на странична кръстна връзка на десния крак. Периода за възстановяване е около 5-6 седмици, което автоматично го вади от игра до края на сезона.

Самият полузащитник е напуснал "Сантяго Бернабеу" в сълзи, след като е осъзнал, че сезонът за него е приключил със смяната през второто полувреме на мача срещу Малага.

Това е огромен удар по надеждите на "белия балет" за титлата в Ла Лига и триумф в Шампионска лига, като Карло Анчелоти губи лидера в халфовата си линия.

В края на ноември Модрич получи контузия в бедрото, която го държа извън игра в следващите 4 седмици. Неслучайно, от януари насам Реал Мадрид не е същия отбор, загуби първото място в Примера дивисион и вече изостава на 2 точки от Барселона.

В Шампионска лига отборът намали драстично нивото на своята игра, а липсата на Модрич едва не се отрази на класирането за четвъртфиналите. Без хърватина, единственият халф с добри дефанзивни умения остава Тони Кроос. Това означава повече минути за Асиер Ияраменди, който обаче и във втория си сезон в Реал Мадрид така и не успява да се аклиматизира.

Лукас Силва, привлечен през зимата, също е вариант за халфовата линия, но липсата на Модрич е много сериозен удар по амбициите на Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички