Роналдо пропусна дузпа, но изравни Ди Стефано при нов успех за Реал Мадрид


Роналдо пропусна дузпа, но изравни Ди Стефано при нов успех за Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

1607 0

Реал Мадрид продължи да поддържа интригата в Примера дивисион, след като днес удари с 3:1 Малага на "Сантяго Бернабеу" в мач от 32-ия кръг на шампионата.

В центъра на събитията отново беше Кристиано Роналдо, който се отчете с гол, 2 асистенции и пропусната дузпа, които можеха да се окажат пагубни, ако Малага  се беше възползвала от няколкото си положения през второто полувреме.

През първата част падна само един гол. В 24' от пряк свободен удар Роналдо пробва директен удар, но на метър от голлинията Рамос засече отлично топката и успя да отбележи. При гола останаха съмнения за засада.

До края на полувремето Хамес и Роналдо се отчетоха с няколко пропуски, докато гол на Серхио Рамос беше отменен. За Малага със сериозен пропуск се отчете Дардер.

Амрабат пропусна да накаже Касияс в началото на второто полувреме , а в 67' Роналдо стреля в гредата от дузпа. Той се реваншира само две минути по-късно, когато асистира за гола на Хамес. Колумбиецът завърши превъзходна акция в "бяло", в която той размени двойни подавания с Иско и Роналдо и вкара с брилянтен изстрел от 15 метра.

Само 2 минути по-късно Хуанми отбеляза след слаба намеса на Касияс, но в добавеното от съдията време Чичарито поднесе топката на Роналдо, който на празна врата подпечата с гол добрата си игра днес.

Благодарение на победата, Реал Мадрид събра 76 точки и изостава само на 2 от Барселона, която днес спечели трудно срещу Валенсия. 

Вечерта принадлежеше на Роналдо, който записа асистенция №13, което е най-високото му постижение в кариерата. Освен това с 216-ия си гол в Примера той изравни Ди Стефано като втори най-добър голмайстор на тима в шампионата. Това беше и 39-ия му гол в шампионата, а през сезона той вече има над 50 гола. С това той за 5-и пореден сезон вкарва над 50 гола - постижение, неповторено от футболист в испанския футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички