Серхио Рамос става все по-недостижим за догонване по червени картони


Серхио Рамос става все по-недостижим за догонване по червени картони
Снимка: Getty Images

1265 0

Серхио Рамос беше изгонен в края на двубоя при загубата на неговия отбор Севиля с 2:1 от Реал Сосиедад. 37-годишният футболист получи 29-ия червен картон в славната си кариера за удар срещу Брайс Мендес. Съдията първоначално даде на Рамос жълт картон, но го промени до червен след преглеждане на VAR монитора.

Той беше един от двамата играчи на Севиля, които бяха изгонени. 38-годишният Хесус Навас получи първия червен картон в 20-годишната си професионална кариера.

Кой държи рекорда за червени картони?

Червеният картон в неделя беше 29-ият, получен от Рамос, който е известен със своя бурен темперамент и стил на защита. Това последно изгонване беше 21-вото в Ла Лига, най-често записваното от всеки играч в историята на състезанието.

Всъщност резултатът от всички състезания на Рамос от 29 е рекордът за 21-ви век. Само Рафаел Маркес (21) и Фелипе Мело (20) са натрупали 20 или повече. Този червен картон бе първият му от завръщането му в родния клуб Севиля през лятото.

Отсъствието както на Рамос, така и на Навас създава главоболия на мениджъра на Севиля Диего Алонсо за гостуването на Виляреал следващия уикенд. В момента Севиля е на 15-то място, на четири точки извън местата за изпадащи, и нямат победа в лигата от септември. Наскоро пък Рамос отказа да подпише фланелка на Реал Мадрид, а след това обясни защо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички