Серхи Роберто може да остане в Барселона, но на типичната си позиция


Серхи Роберто може да остане в Барселона, но на типичната си позиция
Снимка: Getty Images/Guliver

1913 0

Полузащитникът Серхи Роберто може да остане в Барселона, въпреки че бе включен в списъка за гонене на Роналд Куман от няколко испански медии. Ако остане обаче испанецът ще изпълнява различна роля на терена в сравнение с тази от последно време. Според "Mundo Deportivo" новият треньор на тима вижда Роберто на типичната му позиция в центъра на терена.

Изданието твърди, че Куман е обявил пред ръководството на клуба, че няма да използва играча в защитата, затова е помолил да бъде привлечен нов десен бек. Нидерландският специалист цени универсалността на юношата на Барселона, но иска да има на разположение футболист, който да се конкурира с Нелсон Семедо. Ако новият играч се справи със задачите си, испанецът ще заеме мястото си в центъра на терена.

През последните няколко месеца Роберто е получил няколко предложения, в това число и от Манчестър Сити, където треньор е Хосеп Гуардиола. В договора на халфа е вписана откупна клауза в размер на 500 милиона евро. А кой английски клуб проявяваше интерес към играча вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички