Сензацията за Купата на Краля падна в Мадрид - Атлетико е аут!


Сензацията за Купата на Краля падна в Мадрид - Атлетико е аут!
Снимка: Guliver/GettyImages

3297 0

Голямата изненада в турнира за Купата на Краля дойде изненадващо от Мадрид. На "Уанда Метрополитано" Атлетико Мадрид изпсуна победата срещу Жирона в края и излетя рано-рано от турнира, след като двата тима завършиха 3:3.

В първата среща в Каталуня двата отбора отново не се победиха, приключвайки дуела си при резултат 1:1. Така заради головете си на чужд терен скромният тим отстрани един от фаворитите, и то в изключително зрелище в испанската столица.

Още в 12' Никола Калинич даде аванс на своя тим, но малко преди края на полувремето резултатът вече беше 1:1 с попадение на Валери Фернандес. Изненадващо гостите поведоха в 58' с гол на Стуани, но равенството отново беше възстановено. Голмайстор бе Анхел Корея в 66', а "дюшекчиите" натиснаха здраво в следващите минути.

В 84' Атлетико стигна до желания гол, след като Тома Лемар изведе Гризман в наказателното поле. Почти от аутлинията нападателят реши да стреля силно и успя да изненада вратаря на Жирона - 3:2.

В 88' обаче гостите изненадващо вкара 3-и гол на една от най-добрите защити в света. Гарсия получи топката на границата на наказателното поле, стреля, а топката беше отклонена от Думбия - 3:3 и класиране напред за Жирона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички