Семеен проблем? Два конфликта с Лапорта довели до напускането на Ревертер


Семеен проблем? Два конфликта с Лапорта довели до напускането на Ревертер
Снимка: Оф. сайт на Барселона

1813 0

Една от причините за оставката на Феран Ревертер като изпълнителен директор на Барселона е непреодолими разногласия между него и президента Жоан Лапорта. Това твърди журналистът на CCMA Хави Торес. Това разногласие касае промяната в собствеността на клуба.

Според Торес Лапорта е искал Барселона да запази 100% владението си от т. нар. "сосиос". Ревертер, който дойде на "Камп ноу" с идеята да подобри финансовото положение на каталунците, искал 49% от собствеността върху клуба да бъде придобита от различни инвеститори.

Според "El Pais" пък двамата са имали разногласия относно новите спонсори на клуба. През този сезон изтичат контрактите на Барса с компаниите "Rakuten" и "Beko" и Ревертер е водел преговори със "Spotify", която да стане нов главен спонсор на каталунците и името ѝ да бъде на екипите на футболистите. Освен това компанията ще получи реклама чрез името на стадиона.

Ревертер и отборът му са търсили компания, която да замени "Beko". Имало е преговори с компания за криптовалута. Отношенията между двамата започнали да се развалят след това и окончателно се влошили след взетия кредит от "Goldman Sachs".

"Управлявах клуба без проблеми, когато половината от борда на директорите ме напуснаха. Сега също няма да имам проблем", е казал Лапорта пред близкия си кръг. Някои от ръководителите на клуба не са били убедени, че сътрудничеството с компания за криптовалута е добро решение и предложението е било отхвърлено.

"Много е трудно, когато губиш много време за преговори, а това се изхвърля зад борда без ясно обяснение. Това е положението в клуба", казва източник от икономическия отдел на Барса. Според "El Pais" след това конфликтът между Ревертер и Лапорта е избухнал напълно. Изпълнителният директор е почувствал, че позицията му на "Камп ноу" е слаба и е решил да напусне. А ето колко средства се очаква да налива в клуба новият спонсор на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички