Сагата продължава! Барселона се стяга за съдебна битка заради „криминален“ договор на Де Йонг


Сагата продължава! Барселона се стяга за съдебна битка заради „криминален“ договор на Де Йонг
Снимка: Getty Images

1449 0

Заформя се сериозен съдебен спор, след като ръководството на Барселона е открило нарушения в новия договор на халфа Френки де Йонг. Става въпрос за контракта на нидерландеца, подписан през октомври 2020-а година, съобщава „The Athletic“.

Това ще позволи на настоящата управа на каталунците да стартират съдебно дело срещу бившите шефове на „Камп Ноу“, носещи вина за това споразумение. Изданието посочва, че от Барселона ще пробват да прекратят въпросния контракт.

Според източник от клуба, през 2020-а година  Де Йонг е подписал договора си при следните условия: съгласява се на намаляване на заплатата, но ще получи полагащите му се от стария договор 18 милиона евро в рамките на следващите четири години под една или друга форма.

Изданието съобщава още, че подобни контракти вече са подписали Жерар Пике, Марк-Андре тер Стеген и Клеман Ленгле.

От Барселона са изпратили писмо до нидерландеца в средата на миналия месец, давайки ясно да се разбере, че клубът е готов да започне преговори относно законността на договора. 25-годишният халф е бил помолен да се върне към условията, фиксирани при предишното му споразумение от 2019-а година.

От „The Athletic“ са се свързали с хора от старото ръководство на клуба, които са гарантирали, че няма проблеми с въпросния договор и той е сключен напълно законно.

А ето каква въртележка готвят три гранда на европейския футбол.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички