"С нови играчи е лесно"! Бившият треньор на Барса Роналд Куман се заяде с каталунците


"С нови играчи е лесно"! Бившият треньор на Барса Роналд Куман се заяде с каталунците
Снимка: Getty Images

1285 0

Бившият треньор на Барселона - Роналд Куман, отличи големия възход в представянето на каталунците през настоящия сезон, отдавайки го на многото попълнения, които клубът направи в последно време.

Нидерландецът не пропусна да отбележи, че по време на престоя си на "Камп Ноу" като треньор, определен от мнозина като провал, той не е получил подобна подкрепа що се отнася до селекцията на "лос кулес".

Куман бе начело на Барса от автуст 2020 г. до октомври 2021 г. Под негово ръководство тимът не спечели нито един трофей, записвайки множество разочароващи резултати и игри. Неговият заместник в лицето на Шави напълно преобрази отбора, който в момента е на върха в класирането в Ла Лига, с 8 точки пред втория Реал Мадрид, печелейки Испанската Суперкупа.

"Барса се справят страхотно. Гледах Барселона срещу Реал Мадрид, играха невероятен футбол. Бяха много добри. Но да...ако получиш 10-12 нови играчи, нещата стават малко по-лесни. Зависи много от качеството в състава. По мое време беше различно", коментира Куман пред "Andy van der Maijde" в Ютуб.

Последните попълнения на каталунците са Роберт Левандовски, Феран Торес, Рафиня, Жул Кунде и Андреас Кристенсен. От другата страна, Барса загуби своята най-голяма легенда в лицето на Лео Меси, както и суперзвездата Луис Суарес под ръководството на Куман.

Ето кой бивш възпитаник на Куман разкритикува практиките му

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички