Рюдигер за расизма в Испания: Лично не съм преживял! Когато обиждат Винисиус, автоматично го правят и спрямо мен


Рюдигер за расизма в Испания: Лично не съм преживял! Когато обиждат Винисиус, автоматично го правят и спрямо мен
Снимка: Getty Images

924 0

Звездата на Реал Мадрид Антонио Рюдигер направи интересно изказване за проявите на расизъм от страна на феновете в Испания. Националът на Германия заяви, че лично към него не е имало расистки обиди.

Ако ме попитате дали някой е бил расист към мен в Испания, отговорът е не. Имаше недоразумение в Кадис: публикуваха новини, че те са скандирали расистки обиди към мен, но не чух да ме наричат ​​„маймуна“, „черно лайно“ или подобни варварски думи“, обяви Рюдигер пред „GQ“.

 „Ако ме питате дали Винисиус страда от това, очевидно е, че страда. И когато хората го обиждат и проявяват расизъм към него, автоматично проявяват расизъм към мен, дори и да не са се обръщали директно. Но този проблем не е само в Испания, случва се навсякъде. Расизмът е липса на образование“, категоричен е той по отношение на обидите към съотборника му Винисиус Жуниор

 „Много испанци не толерират расизма. Много е важно да се отбележи, че расистите са само малцинство в тази страна, но те трябва да бъдат коригирани. Как да сложим край на този проблем? Единственото, което мога да кажа, е да обучавате децата си в училище. Много е важно всеки да знае, че всички хора са равни“, каза още Рюдигер.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ас на Реал Мадрид нападна запалянко: Не си фен, страх ме е от теб!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички