Роналд Куман преди двата мача със Севиля: Натискът е върху всички


Роналд Куман преди двата мача със Севиля: Натискът е върху всички
Снимка: Getty Images/Guliver

714 0

В събота Барселона се изправя срещу Севиля в мач за първенство, а само няколко дена след него, каталунците отново ще се изправят срещу същия съперник, само че този път на свой стадион и в мач-реванш от турнира за Купата на Краля. Наставникът на тима Роналд Куман изрази своето мнение преди двата важни мача за неговия отбор и не се съгласи с твърдението, че те ще бъдат решаващи за сезона на Барселона, а напрежението ще бъде голямо. 

"Не съм съгласен. Изглежда, че само ние играем много важни мачове. Този уикенд най-добрите отбори играят един срещу друг. Има натиск върху всички, не повече върху нас и по-малко върху останалите. Ако сте треньор на Барселона, във всеки мач има натиск" - каза Куман.

Когато беше попитан за предизвикателството да играе срещу Севиля два пъти за броени дни, Куман отговори така:

"Това са две различни игри. Утре е лигата, а сряда е Копа", обясни той. "Трябва да се опитаме да спечелим и двете. Знаем резултата от първия мач за Купата на Краля, а утре става въпрос за продължаване на бягането, в което сме в лигата. Трябва да вземем точки и да окажем натиск върху тези на върха".

Междувременно, треньорът включи и Роналд Араухо в списъка с играчи за мача със Севиля и очевидно е доволен от видяното до момента от защитника на Уругвай.

"Араухо има много добър сезон. Той е млад защитник, научил е много, показал е качеството си, физиката си. Важно е да имам силни, бързи играчи. Но той трябва и да подобри играта си с топка. Всички, включени в списъка, имат шанс да играят. Ще видите утре." - завърши лаконично холандецът.

За поредният абсурд от страна на ръководството на Барселона, прочетете ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички