В Барселона дали 10 милиона на агент за абсурден трансфер


В Барселона дали 10 милиона на агент за абсурден трансфер
Снимка: Guliver/GettyImages

1856 0

Поредният абсурд на ръководството на Барселона излезе наяве в испанските медии днес, след като "Cadena Ser" разкри, че шефовете на клуба са платили колосалните 10 милиона евро на агент, за да осъществи входящ трансфер в тима. 

Става въпрос за привличането на Малком през лятото на 2018 година. Тогавашният ас на Бордо беше привлечен срещу 40 милиона евро и се оказа пълен провал за селекцията на каталунците. Нещо повече - той изкара точно една година на "Камп Ноу" преди да бъде пратен в Зенит за сходна сума, което само по себе си беше успех за ръководството на тима. 

Проблемът обаче е свързан с факта, че са платени 10 милиона евро на агента Хосеп Мария Мингея, който е близък до Хосеп Мария Бартомеу. Той е получил сумата като комисионна, за да преговаря от името на клуба за привличането на бразилското крило. Обикновено агентите вземат между 5% и 15% от сумата по трансфера за своите услуги, но в случая Мингея е прибрал 25% от стойността на сделката. 

Това не е първи случай, в който различни агенти са получавали сериозни суми от Барселона за договарянето на трансфери. Най-паметен е случаят с Неймар, при който различните посредници са взели около 30 милиона в комисионни, а подобна е била практиката с играчи като Жуниор Фирпо, Марлон, Дъглас и Емерсон. 

Междувременно, президентската надпревара на "Камп Ноу" е в разгара си. Кандидатите дават големи обещания, а въпреки жестоката финансова криза в клуба и задълженията за почти един милиард евро, един от кандидат-президентите заяви, че привличането на Холанд и Мбапе е напълно възможно

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички