Роналд Куман има едно голямо предимство, от което се възползва всеки мач


Роналд Куман има едно голямо предимство, от което се възползва всеки мач
Снимка: Getty Images/Gulliver

891 0

Срещу Реал Бетис Роналд Куман трябваше сериозно да разчита на пейката, за да стигне до победата и да извади най-доброто от Барселона, за да спечели трите точки. Това означаваше да се обърне към пейката, на която този път бе Лионел Меси.

В Ел Класико той имаше Антоан Гризман готов да излезе, срещу Ювентус беше Ансу Фати, а преди това Филипе Коутиньо, когато се изправи срещу Хетафе. Холандецът даде ясно да се разбере, че иска да се възползва от дълбочината на състава си и показва това във всеки мач, използвайки 29 от възможните 35 промени от седем мача.

Във всеки мач, различен от Селта Виго, той е използвал поне четири от петте резерви, с които разполага. Това е символ на доверието, което той има в своите играчи на разположение на пейката, като досега 20 различни играчи са били използвани в седем мача в Ла Лига.

Ако включим и европейски мачове, тази цифра достига до 22 различни използвани играчи. Само Жуниор Фирпо и Карлес Аленя не са използвани в лигата през този сезон, заедно със Самуел Умтити, който е контузен. Такава дълбочина и вяра в отбора му дават шанс на Куман да оставя ключове играчи като Меси да почиват и никой не е застрахован. 

Междувременно се появиха информации, че Манчестър Сити ще опита да привлече Лионел Меси още през зимния трансферен прозорец (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички