Роман Абрамович ще се опита да купи отбор, който е в тежко финансово положение в испанската Ла Лига


Роман Абрамович ще се опита да купи отбор, който е в тежко финансово положение в испанската Ла Лига
Снимка: Getty Images

2210 0

Роман Абрамович ще се опита да купи испанския отбор Валенсия, след като финишира продажбата на Челси, съобщава Mirror. 

Абрамович потвърди миналия месец, че продава сините , но сега има предположение, че може да влезе отново във футбола веднага с надеждата да купи борещия се клуб от Ла Лига, на фона на съобщенията, че сингапурският бизнесмен Питър Лим е пуснал Валенсия за продажба. Това сподели Мигел Зорио, който е конкурентен кандидат за "прилепите".

"Сините" от Лондон отчаяно търсят нов финансов благодетел, след кризата, в която изпадна отбора заради санкциите, които наложи Обединеното кралство над Абрамович, твърдейки че е приближен до руския президент Владимир Путин.  Клубът от Западен Лондон  продължава да усеща въздействието на санкциите на правителството на върху активите на Абрамович. "Barclays" също спря банковата сметка на клуба и има вероятност сините да се сблъскат с финансов армагедон от сега до лятото поради несигурната ситуация.

Мигел Зорио заяви, че ще официализира опита си да купи акции на испанския клуб от Лим по-късно този месец. Валенсия изпадна във финансова разруха при техния отсъстващ собственик и от редовен участник в Европейските клубни турнири се превърна в отбор от средата на таблицата в Ла Лига, с множество звездни играчи, продадени и не заменени през последните 18 месеца.

Появиха се твърдения от Зорио, че Лим се е опитал да продаде клуба на Абрамович и обвини настоящия собственик на Валенсия в изтичане на новината в медиите. Зорио предположи, че руският олигарх е другият голям претендент за закупуване на клуба.

Припомняме, че миналата седмица плъзнаха слухове, че Абрамович е купил клуб от Турция, която информация по-късно беше оправдана от самия отбор.

 

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички