Рискът, който Зидан ще предприеме в най-тежкото гостуване на Реал Мадрид


Рискът, който Зидан ще предприеме в най-тежкото гостуване на Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

2093 0

Зинедин Зидан доказа, че не се притеснява да рискува със своя състав. От самото начало на кариерата си на "Сантиаго Бернабеу" той залага на ротации, дори в ключови двубои, но следващият тест за тази тактита на Зизу е много тежък.

В неделя "кралския клуб" се изправя срещу един от най-силните отбори в Испания от началото на настоящия сезон - Реал Сосиедад. Баските започнаха кампанията с три поредни победи, в които вкараха цели 10 гола, а френската легенда готви промени именно в дефанзивния си вал.

Част от тях са принудителни, тъй като в предстоящия двубой наказани са Марсело и капитанът Серхио Рамос. Отляво на защитата ще оперира Тео Ернандес, който беше привлечен през лятото от Атлетико (Мадрид). В центъра на отбраната пък се завръща Рафаел Варан. Той беше контузен, но се завръща точно на време, за да може да замени Рамос в тежкото гостуване на "Аноета".

Голямата дилема представлява Даниел Карвахал. От началото на сезона той е единственият, който е играл пълни 90 минути във всички мачове на отбора. Умората у него е на лице, като Зидан иска да му даде почивка. Ако се стигне до това решение, отдясно ще играе Начо, тъй като в момента Реал Мадрид не разполага с опитен десен бранител. Това означава, че в центъра на защитата ще трябва да играе Вайехо, който няма нито една минута на терена редом до Рафаел Варан. Дали Зидан е готов да рискува в този толкова важен двубой, особено след двете поредни равенства срещу Валенсия и Леванте, предстои да разберем в неделя вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички