Рекорден брой контузии поставят под съмнение бъдещето на Ферлан Менди в Реал Мадрид


Рекорден брой контузии поставят под съмнение бъдещето на Ферлан Менди в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1058 0

Реал Мадрид има сравнително стабилен стартов състав за този сезон с изключение на халфовата линия, която е по-скоро свързана с изключителна конкуренция, отколкото с проблеми с качеството. Има обаче една позиция, която буди съмнение.

"Последният влак" за Менди в Реал Мадрид

Именно и заради това испанското издание AS я описва като "последния влак" за Ферланд Менди. Френският ляв бек все още не е участвал в двубой през този сезон след поредната контузия. Завърналият се Фран Гарсия прави добро впечатление до този момент, като се очаква да има и по-голяма роля в състава. Контузиите на Менди, съчетани с предишни съмнения относно неговото въздействие в нападение, накара мнозина да повярват, че времето му е към своя край.

Подписвайки от Олимпик Лион през 2019 г. за 48 милиона евро, Менди оттогава получи 12 контузии. Изигра малко над 2000 минути миналия сезон, като пропусна 23 мача, а общият брой пропуснати мачове заради контузии са 59. Това е най-ниският брой минути, до които е стигал при пристигането си в испанската столица. Може би най-важното е, че когато се стигна до решаващите мачове в Купата на Краля, Шампионска лига и Ла Лига, Карло Анчелоти не можеше да го използва. 

Кой може да го замени?

Според AS,  Менди е наясно, че може да бъде заменен, като името на Алфонсо Дейвис се свързва с Реал Мадрид все по-често. 28-годишният футболист има още две години от договора си на "Сантяго Бернабеу" и ако се обмисля продажбата му, следващото лято ще бъде последната  възможност да получат някаква такса за него.

Ситуацията изглежда така, сякаш Менди трябва да обърне нещата, ако иска да остане в клуба дългосрочно. Естествено, поредица от силни представяния и запазване на постоянна форма ще облекчат съмненията и може би ще доведат до промяна на мнението на Флорентино Перес, който е все по-пестелив със средства за онези, които не вижда като потенциално различни играчи. От Реал за пореден път обаче може да се окаже, че ще пазаруват от Челси, като са си харесали техен звезден играч.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички