"Чувството е невероятно" - Шави коментира титлата на Барселона и сцените след края на дербито с Еспаньол


"Чувството е невероятно" - Шави коментира титлата на Барселона и сцените след края на дербито с Еспаньол
Снимка: GettyImages

2755 0

Късно снощи (14 май) Барселона взе дербито на Каталуния срещу Еспаньол с 4:2 и така си гарантира на 100% титлата от Ла Лига - четири кръга преди края на сезон 2022/23, отборът на Шави Ернандес има 14 точки аванс пред втория Реал Мадрид и е недостижим на върха.

"Чувството е невероятно. Това е една добре свършена работа!", констатира щастливият старши треньор на Барса след последния съдийски сигнал и допълни:

"Всичко това започна на 10 юли. Работихме здраво през последните 10 месеца, жертвахме се. Феновете и клубът го заслужават. Тази титла ни дава стабилност и увереност, че се движим в правилната посока и правим нещата по правилния начин".

"Осигурихме си трофея с фантастичен мач. Бяхме брилянтни. В края на двубоя тимът се отпусна, но пък спечелихме Ла Лига в дерби, което не се случва всеки ден", каза още Шави, а след това коментира случилото се след края на срещата:

"Моментът беше много емоционален и беше много трудно да не празнуваме, след като работихме здраво в продължение на толкова месеци. Не го направихме само защото бяхме на терена на Еспаньол. Празненствата са нещо нормално, но знам, че не сме си у дома и не можем да проявяваме неуважение. Казах на футболистите, че най-доброто, което могат да направят, е да се приберат в съблекалнята бързо".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Реал Мадрид и босът на Ла Лига поздравиха Барселона за шампионската титла!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички