Реал защити Рамос и предложи помощ на Севиля


Реал защити Рамос и предложи помощ на Севиля
Снимка: Guliver/GettyImages

1965 0

Реал Мадрид излезе с официално становище относно обидното отношения на най-върлите фенове към капитана на Реал Мадрид Серхио Рамос, който е израснал в школата на Севиля.

По време на равенството 3:3 между двата отбора на "Рамон Санчес Писхуан" феновете обиждаха защитника, пееха му да се "самоубие", замериха го с бутилка и се държаха крайно невъздържано срещу бившия десен бек на клуба. Рамос отвърна подобаващо, след като вкара дузпа в стил "Паненка" за 3:2 и отиде при сектора на най-върлите фенове на домакините с ръце зад ушите. Към останалата част от публиката обаче той се извини, тъй като все още изпитва дълбоко уважение към първия си професионален тим.

"Белия балет" използва официлания си сайт, чрез който обяви пълна подкрепа за испанския национал. Ето и пълния текст на становището:

1. Реал Мадрид изразява пълната си подкрепа към капитана на Реал и испанския национален тим Серхио Рамос, чието поведение винаги е било пример за поддръжание. Кариерата му е достигнала в точка, в която той е пример за всички фенове на футбола и спорта като цяло.

2. Реал е напълно бекомромисен и подкрепя прилагането на нулева толернатност към насилието с абсолютна убеденост, че трябва да се действа твърдо срещу тези, които петнят доброто име на футбола.  Спортните мероприятия трябва да са място за срещи, а не арена на обидите и насилието. 

3. Реал винаги е изразявал готовност да помогне на останалите клубове за изкореняване на насилието на стадионите. Затова и ние се присъединяваме към изявлението на Севиля , в което призоват феновете да се насладят на играта по време на утрешния мач на базата на взаимно уважение и толерантност. 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички