Чудо: Рамос гласува за дуо от Барса, Модрич - за един каталунец


Чудо: Рамос гласува за дуо от Барса, Модрич - за един каталунец
Снимка: Getty Images/Guliver

2352 0

Роналдо не гласува за Меси, Меси не гласува за Роналдо... И не е само това - съперничеството между Барселона и Реал определя никога играч на единия тим да гласува за другия за връчване на инфивидуални награди във футбола.

Това се отнася за всички, с изключение на защитника на мадридчани Серхио Рамос.

Като капитан на Испания, Рамос имаше право да гласува за най-добър играч на годината на ФИФА. Изборът му обаче е най-малкото озадачаващ.

Оказа се, че капитанът на Реал, който има право да гласува за трима играчи, избира двама от Барселона сред най-добрите. Рамос дава 1 точка на Андрес Иниеста, 3 на Лионел Меси и 5 на съотборника си Кристиано Роналдо.

За разлика от него, Меси, като капитан на Аржентина, дава всичките точки на свои съотборници - 1 на Иниеста, 3 на Неймар и 5 на Луис Суарес.

Като капитан на европейския шампион Португалия Роналдо също избира само свои съотборници: дава точките си на Бейл, Модрич и Рамос.

Капитанът на Турция Арда Туран пък избра Меси, Неймар и Иниеста.

Интересен е и изборът на капитана на Хърватия Лука Модрич. Той също гласува за играч на големия съперник на Реал - дава точки на Лионел Меси. Трите му точки са за аржентинеца, а пет са за победителя Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички