Реал отново не успя да спечели градското дерби с Атлетико на "Сантяго Бернабеу"


Реал отново не успя да спечели градското дерби с Атлетико на "Сантяго Бернабеу"
Снимка: Getty Images/Guliver

2863 0

Отборите на Реал и Атлетико не излъчиха победител в дербито на Мадрид в мач от седмия кръг на Примера Дивисион. Срещата на стадион "Сантяго Бернабеу" завърши без попадения, като и двата тима могат да съжаляват за изпуснати възможности.

След поделените точки "белия балет" отново не успя да изпревари Барселона за първото място. Играчите на Хулен Лопетеги остават на втората позиция с 14 точки, колкот има и Барса, но каталунците са с по-добра голова разлика. "Дюшекчиите" пък са 4-и с 12 пункта.

През първата част играчите на Диего Симеоне имаха две чисти положения. И при двете първо Антоан Гризман, а след това и Диего Коща, останаха очи в очи с Тибо Куртоа, но лятното попълнение на "кралския клуб" разочарова и двамата нападатели с добри спасявания. През втората част Лопетеги направи смяна още в началото и пусна Дани Себайос на мястото на Гарет Бейл. Именно смяната на Лопетеги даде предимство на Реал и те бяха по-дейният тим в срещата, но също не успяха да стигнат до попадение.

Това е шести пореден домакински мач за Реал, в който те не успяват да спечелят срещу градския си съперник. За последно "белия балет" спечели през 2012 година, а от тогава Атлетико записа две победи и четири равенства на стадиона на днешния си съперник.

Срещата започна отлично за Атлетико Мадрид и след 17' игра Антоан Гризман бе изведен сам по левия фланг. Френският нападател напредна и опита изстрел, но Тибо Куртоа показа страхотен рефлекс и спаси вратата си. В 20' пък Гарет Бейл можеше да открие за Реал, но ударът му при центриране премина в страни от целта.

Хулен Лопетеги започна втората част с изненадваща смяна, след като Гарет Бейл напусна терена. На негово място се появи Дани Себайос.

След смяната, която Лопетеги предприе, тимът на Реал започна да играе по-атакуващо и дейно пред вратата на Ян Облак. В 66' домакините осъществиха отлична контра атака, като именно Себайос изведе Асенсио, чийто удар обаче бе спасен от словенския страж на гостите.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Начо, Каземиро, Кроос, Модрич, Бейл, Асенсио, Бензема

АТЛЕТИКО: Облак, Хуанфран, Годин, Хименес, Луиш, Родриго, Саул, Коке, Лемар, Гризман, Коста

Преди мача

Отборът на Реал Мадрид получава трета поредна възможност от Барселона, за да се върне на върха в подреждането. При победа днес играчите на Хулен Лопетеги ще изпреварят големия си съперник на върха в класирането. За момента Реал е с 13 точки на втората позиция, една по-малко от каталунците.

В същото време и играчите на Диего Симеоне не се намират в слаба форма. Атлетико Мадрид са 4-и в Ла Лига с 11 пункта, като с една победа в дербито на Мадрид, ще се изравнят на върха с Барселона.

"Дюшекчиите" влизат в срещата със серия от две поредни победи, докато "кралския клуб" не може да се похвали с такава успеваемост, след като бяха разбити от Севиля в миналия кръг с 3:0. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички