Марсело - грешник в защита, отличник в атака за Реал Мадрид


Марсело - грешник в защита, отличник в атака за Реал Мадрид
Снимка: Guliver/Getty Images

1193 0

Бразилецът Марсело е един от дълговременните титуляри в Реал Мадрид и е важен играч за "белите". Той е известен в света като един от най-добрите, ако не и най-добрият ляв бек, който играе много силно в атака. Въпреки това се оказва, че бразилският национал не се представя толкова силно в отбрана.

Испанският вестник "Marca""изследва" ефективността на Марсело в нападение и в отбрана и се оказа, че неговите атакуващи действия прикриват неуспехи пред собствената му врата. Под лупа са подложени последните 100 мача на бразилеца в състава на Реал във всички турнири. Става ясно, че Марсело е взел участие в 49 гола на своя отбор (тук влизат реализираните от него голове, асистенциите, заработените дузпи и действията на играча, довели до попадения). В същото време по вина на бека Реал е допуснал 36 гола.

Днес Реал Мадрид играе срещу градския си съперник Атлетико, но Марсело няма да вземе участие в него. Причината е контузия. Двубоят започва в 21,45 часа и можете да го следите на живо в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички