Реал остана непобеден, а с това остави и Селта в Ла Лига


Реал остана непобеден, а с това остави и Селта в Ла Лига
Снимка: Guliver/GettyImages

572 0

Празненствата в Реал Мадрид по повод титлата се отразиха на формата на отбора и той не успя да продължи серията си от победи след рестарта на шампионата. "Кралете" обаче запазиха феърплейа и не се дадоха на Леганес и след 2:2 Леганес изпадна в Сегунда дивисион. 

От самото начало Реал Мадрид диктуваше темпото в мача и имаше по-добрите положения, за да стигне до гол. Такъв падна много бързо, когато в 9' Иско центрира по страхотен начин пред малкия пеналт от пряк свободен удар за Рамос, който с глава даде аванс на своите. 

"Кралете" продължиха с добрите изяви в нападение, като се опитваха да намерят пространства, за да осигурят топката в добра позиция за Бензема, който имаше нужда от 4 гола, за да настигне Меси за трофея "Пичичи". След 20-ата минута обаче Леганес изравни играта, а в края на полувремето домакините успяха да стигнат и до изравнителен гол. Страхотна акция завърши с отличен пас в наказателното поле за Браян Гил, който се разписа за 1:1. 

В началото на втората част геният на Иско отново блесна, след като той пусна фантастичен пас през трима за Асенсио, а крилото с прекрасни овладяване и завършващ удар се разписа за 1:2. 

След този гол обаче "кралете" драстично свалиха темпото, а и играчи като Каземиро, Бензема, Асенсио и Рамос бяха сменени рано-рано. В 77' домакините получиха страхотен стимул за финалните минути, след като колективна грешка на Реал Мадрид позволи на Гил да комбинира с Асале, който разпечата вратата на Ареола - 2:2. 

В заключителните минути Ареола успя да спаси едно положение, а в 85' при много спорни обстоятелства домакините искаха дузпа за игра с ръка на Лука Йович, но повторенията така и не доказаха с абсолютна точност дали сърбинът беше прибрал ръката си навреме преди контакта. Дузпа обаче по-скоро т.рябваше да бъде отсъдена. След 3 минутна справка ситуацията се размина без дузпа в полза на борещия се за оцеляване тим. 

Реал Мадрид също изпусна две страхотни положения чрез Браим Диаз, който на два пъти стреля неточно от удобни ситуации. В крайна сметка, нито един от двата тима не стигна до победа, което означаваше и изпадане за Леганес. 

Изпадането на тима изглеждаше очаквано, след като скандално решение на федерацията на Испания позволи в извънтрансферно време Барселона да вземе звездата на тима Мартин Брейтуейт, но на клуба не бе позволено да вземе нападател на свой ред. Оттам насетне именно липсата на голове попречи на Леганес да се спаси, въпреки подобрената форма в последните кръгове. Срещу Реал пък домакините имаха основателни претенции за дузпа, но големият проблем отново беше липсата на голове, след като Леганес имаше една дузина удари, част от които от непосредствена близост. 

Реал Мадрид пък завършва кампанията с 87 точки и шампионските медали, осигурени още през миналия кръг. "Белите" завършват кампанията след серия от 10 поредни победи и едно равенство, които се оказаха напълно достатъчни за първа титла от 2017 година насам. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички