Азар: Това бе най-слабият сезон в кариерата ми


Азар: Това бе най-слабият сезон в кариерата ми
Снимка: Getty Images/Gulliver

1303 0

Крилото на Реал Мадрид Еден Азар е със смесени чувства в края на първия си сезон с екипа на „Кралския клуб“. Белгиецът завършва кампанията като шампион в Ла Лига, но определи сезон 2019/20 за най-слабия в неговата кариера.

Азар дойде на „Сантиаго Бернабеу“ с доста очаквания, като осъществи трансфер за 100 милиона евро от Челси през миналото лято. Мнозина го виждаха като заместник на Кристиано Роналдо, който напусна в посока Ювентус през 2018-та година, но първият сезон на белгиеца с бялата фланелка бе разочароващ. „Тази година отборът спечели титлата в Испания, но аз имах най-слабия сезон в кариерата си“, заяви Еден Азар пред ‘France Info’. 29-годишният футболист претърпя редица контузии през кампанията, които лимитираха изявите му до едва 21 мача за състава на Зинедин Зидан за изминалата година. Азар има един единствен гол през този период, като бившият му съотборник в Челси Сеск Фабрегас смята, че на крилото му липсва самочувствие след трансфера си на „Сантиаго Бернабеу“.

Белгиецът стана шампион в Ла лига миналата седмица, след като Реал Мадрид успя да запише победа у дома срещу Виляреал и да се пребори с големия си враг Барселона за титлата в Испания. А ето как отборът на Челси спечели заради титлата на Реал Мадрид в Испания.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички