Реал Мадрид взе първата си победа над ФИФА след наказанието


Реал Мадрид взе първата си победа над ФИФА след наказанието
Снимка: Guliver/GettyImages

1552 0

Ръководството на Реал Мадрид взе първата си победа срещу ФИФА, след като ръководният футболен орган отне правото за трансфери на клуба, а освен това наложи забрана за участие в официални мачовен на всички играчи под 18 години, които са били привлечени от "белия балет".

"Кралете" подадоха жалба от Спортния арбитражен съд в Лозана срещу действията на ФИФА, която бързо беше разгледана. Така Реал Мадрид спечели една от битките с ФИФА, след като от Лозана разрешиха на юношите на клуба да се състезават за съответните си отбори.

ОСЪЗНАВА ЛИ РОНАЛДО, ЧЕ Е ВРЕМЕ ЗА ПРОМЯНА?

Тепърва обаче ще се решава основното решение на ФИФА - да забрани трансферите на Реал и Атлетико за календарната 2017 година. Двата испански клуба бяха наказани с лишаване от правото да регистрират нови играчи в рамките на два трансферни прозореца, след като бяха обявени за виновни в нерегламентирано привличане на играчи под 18-годишна възраст.

По обвинението и присъдата се изказа дори Зинедин Зидан, чиито синове бяха сериозно афектирани от решението на ФИФА.

"Не разбирам защо сме наказани. Мога да ви дам пример с моите деца - синовете ми. Те са родени тук, живяли са цял живот тук и е абсурдно да не могат да играят футбол", каза Зидан преди няколко седмици.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички