Роналдо устремен към топ 6 по голове в историята на футбола


Роналдо устремен към топ 6 по голове в историята на футбола
Снимка: Getty Images/Guliver

2048 0

Само 5 дни, след като се завърна от контузия, Кристиано Роналдо се намести удобно в още две престижни класации. Португалският футболист вече е №1 по отбелязани голове от свободни удари в Шампионската лига. KR7 се разписа за „Реал“ срещу родния си отбор „Спортинг“ (Лисабон) при успеха на испанския колос с 2:1, прехвърляйки технично стената в „зелено“. По този начин Кристиано реализира 12-ия си гол от пряк свободен удар, с което задмина легендата на „Ювентус“ Алекс дел Пиеро (11).

РОНАЛДО ТРОШИ РЕКОРД СЛЕД РЕКОРД В ШЛ

Голът на Роналдо бе и негов 550-и официален в мъжкия футбол. Само 13 други играчи могат да се похвалят с подобно постижение в историята на най-великата игра. За статистиката, Кристиано има 5 гола за „Спортинг“, 118 за „Манчестър Юнайтед“, 366 за „Реал“ и други 61 с националната фланелка на Португалия.

Според официалната класация на Световната асоциация за футболна статистика (RSSSF) португалецът се нарежда на 9-о място във вечната класация с общо 568 гола, като в това число влизат и тези в приятелските мачове на международно равнище.

Пред него остават единствено бразилците Пеле, Ромарио, Тулио Маравиля, германците Уве Зелер и Герд Мюлер, унгарците Ференц Деак и Ференц Пушкаш и абсолютният лидер – австриецът Жозеф Бичан, чиито 805 попадения си остават ненадминати и до днес. Този рекорд легендата на „Славия“ (Прага) държи от далечната 1956 г.

Роналдо все пак има всички предпоставки да се намести в топ 6 още в средата на този сезон.

Вечните голмайстори в света

1. Жозеф Бичан 805

2. Ромарио 772

3. Пеле 767

4.Пушкаш 747

5. Мюлер 735

6. Деак 576

7. Зелер 575

8. Тулио 575

9. Роналдо 568

10. Артур 557

Източник: Труд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички