Реал Мадрид вече постигна една победа над Барселона


Реал Мадрид вече постигна една победа над Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

2684 0

Реал Мадрид вече може да се похвали с една победа срещу големия си съперник - Барселона, макар все още да не се са изправяли един срещу друг на терена. Според публикуван отчет "белия балет" е пред каталунците по печалба. 

Реал е спечелил 748 млн. евро, докато Барселона е с 686 млн. евро. Барселона получи 227 млн. евро от трансфера, включително и този на Неймар в ПСЖ, докато Реал е прибрал 54, 21 млн. евро от продажбата на Мората от сезон 2017/18.  Големите приходи за Реал идват от международните мачове, както и от приятелските срещи.

Втората спечелена Шампионска лига на Зинедин Зидан добави към сметката на "кралския клуб" 85,46 млн. евро, 4 млн. евро дойдоха от Суперкупата на Испания, още толкова от Световното клубно първенство, а повече от 18 млн. евро са от маркетинга и участието на тима в различни срещи през миналото лято.

От телевизионните права от "белия балет" са прибрали 178,4 млн. евро от медиите, които излъчват мачовете има от вътрешния шампионат и Шампионската лига. Най-големи са приходите от рекламни и имиджови права. Реал заработва цели 297 млн. евро по този показател през 2018г.

РЕАЛ МАДРИД ЩЕ РАЗПОЛАГА С БЛИЗО 400 МЛН. ЕВРО ЗА НОВ "ГАЛАКТИКО"

Заплатите и трансферите са тема, която вълнува най-много обществеността и особено на УЕФА. Всички разходи на клуба възлизат на 534 млн. евро, което е 71% от бюджета. От Marca обръщат внимание и на факта, че Флорентино Перес обмисля да изтегли кредит в размер на 550 млн. евро за реконструкцията на "Сантяго Бернабеу". Дали обаче това ще се случи ще стане ясно на 23 септември, когато предстои Общо събрание на клуба. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички