Реал Мадрид ще разполага с близо 400 млн. евро за покупката на нов "галактико"


Реал Мадрид ще разполага с близо 400 млн. евро за покупката на нов "галактико"
Снимка: Guliver/GettyImages

4071 0

След напускането на Кристиано Роналдо това лято Реал Мадрид все още не е подписал с някое звездно попълнение. "Белия балет" обаче ще разполага със солидна сума за следващите трансферни прозорци, ако иска да промени това. 

372 млн. евро ще има на разположение Флорентино Перес, за да подсили "Кралския клуб". Парите бяха отделени за трансфер още това лято, но до сделка не се стигна. Големите цели на боса на Реал са звездите на ПСЖ - Неймар и Килиан Мбапе. До трансфер обаче не се стигна, тъй като парижани бяха категорични, че нямат да се разделят с нито един от двамата поне към този момент.

Голямата мечта на Перес е да отмъкне бившата звезда на Барселона и дори имаше спекулации след Световното първенство, че Неймар още това лято ще подпише с големия съперник на каталунците. След като това не се случи обаче, медиите в Испания са сигурни, че бразилецът ще подпише с Реал през лятото на 2019 година. 

ПЕРЕС ПОСОЧИ СВОЯ НАСЛЕДНИК В РЕАЛ МАДРИД

С тези пари европейският клубен шампион ще може да привлече едно нов "галактико" или дори двама, пише AS.  Единственото нещо, което може да постави мадридчани в леко деликатна ситуация е желанието на Перес да прави реконструкция на "Сантяго Бернабеу", но чрез заеми, които може да достигнат 575 млн. евро. Това, до известна степен, може да затрудни привличането на големи звезди в тима.  Със сигурност обаче и самият Перес иска да се завърне с гръм и трясък на трасферния пазар, тъй като последната му голяма покупка бе през 2013 година, когато привлече Гарет Бейл. За това лято звездната покупка се счита, че е вратарят Тибо Куртоа, който бе привличен от Челси. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички