Реал Мадрид се затрудни срещу борещ се за оцеляване в Ла Лига, но надделя класически


Реал Мадрид се затрудни срещу борещ се за оцеляване в Ла Лига, но надделя класически
Снимка: Getty Images

4452 0

Реал Мадрид изпита затруднения срещу борещия се за оцеляване Алавес, но в крайна сметка записа убедителна победа с 3:0. Успехът е едва трети за "кралския клуб" в последните шест шампионатни мача!

По този начин "белия балет" събра 57 точки от 25 мача на върха, оставяйки втория Севиля на 7 пункта, но и с мач пасив. Алавес пък остава предпоследен в подреждането с 20 пункта. Спасението е на 4 точки, тъй като 17-и е Гранада с 24 пункта.

В днешния сблъсък нямаше много чисти голови положения и миг гениалност на Марко Асенсио отпуши вратата на гостите с втората по-опасна ситуация пред някоя от двете врати. Впоследствие домакините заиграха по-спокойно, а сред голмайсторите се записаха и обичайните заподозрени Винисиус, който се възползва от асистенция на Бензема, както и самият французин, реализирал дузпа в последните секунди.

За Реал Мадрид в следващите две седмици програмата не е толкова натоварена и му предстоят два двубоя от Ла Лига - срещу Райо Валекано в събота (26 февруари) и срещу Реал Сосиедад на 5-и март. Алавес пък има нова визита в Ла Лига - на Хетафе в събота (26 февруари).

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Модрич, Каземиро, Валверде, Асенсио, Винисиус, Бензема.

Алавес: Пачеко, Теналия, Лежун, Миазга, Дуарте, Пиня, Лоум, Ескаланте, Джейсън, Риоха, Хоселу

През първото полувреме Реал успя да наложи контрол над двубоя и владееше топката в доста по-голям период от време в сравнение със своя опонент - 66% срещу 34%. Въпреки това чистите голови положения липсваха не само пред вратата на "кралския клуб", но и пред тази на гостите.

Домакините от Мадрид имаха 8 отправени удара през първата част, но само два от тях бяха точни и те не представляваха никакъв проблем за вратаря на Алавес. Гостите имаха по-голяма успеваемост със своите два точни удара от три опита, но дори не се доближиха до това да затруднят Куртоа.

Първата по-чиста ситуация за гол в мача дойде чак 10 минути след началото на второто полувреме. Винисиус се отличи с изумителен пробив, справи се с двама противникови бранители наведнъж и стреля от добра позиция срещу вратаря, но стражът Фернандо Пачехо се отличи със стабилна намеса и спаси насочения в долния ляв ъгъл удар.

62' - 1:0! С втория отличен шанс в мача домакините успяха да поведат в резултата. Марко Асенсио получи подаване и реши да опита своя мерник от около 20 метра. Ударът му се получи перфектен и преодоля вратаря, за да се окаже пласиран точно в горния ляв ъгъл.

80' - 2:0! Бензема намери Винисиус с отличен пас в наказателното поле. Той стреля без да се бави и не остави шансове на вратаря.

90+1' - 3:0! В последните секунди от срещата Бензема също се записа сред голмайсторите и оформи класическия резултат.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След впечатляващата серия, с която Реал се изстреля на върха в Ла Лига и дори си осигури комфортен аванс пред втория, сега "кралския клуб" има само две победи в последните пет шампионатни мача (две равенства и една загуба в другите три).

За щастие на Реал, Севиля спечели само една от последните си четири срещи и не можа да съкрати изоставането си от върха, като към момента има 50 точки - 4 по-малко от Реал. Алавес обаче също има нужда спешно от точките, след като е на 4 от спасителния бряг и от излизане от зоната на изпадащите.

Двата отбора се срещнаха в първия кръг от този сезон и тогава "белия балет" надделя с разгромното 4:1 - с толкова спечели Реал и в последния мач срещу Алавес от миналата кампания, но и в двете срещи Реал бе гост. При последното си домакинство срещу този опонент допусна изненадващо поражение с 1:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички