Реал Мадрид се върна отново на победния път с минимален успех над Кадис (ВИДЕО)


Реал Мадрид се върна отново на победния път с минимален успех над Кадис (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5447 0

Реал Мадрид успя да победи Кадис в мач от междинния 14-и кръг от Ла Лига. Възпитаниците на Карло Анчелоти се наложиха с 2:1 у дома на "Сантиаго Бернабеу" в един доста труден мач, но в крайна сметка грабнаха трите точки срещу 19-ия в класирането и вече са само на две зад първия Барселона.

Първото полувреме бе доста равностойно и може да се каже, че в него имаше повече нервни моменти, отколкото футбол. В 30-ата минута се стигна до сериозно сдърпване между Винисиус и Фали, след което и на двамата им бе показан жълт картон. 5 минути преди края на първата част Едер Милитао успя да открие резултата с глава след центриране на Тони Кроос.

През втората част и двата тима се разиграха, но разликата в класите си пролича. Феде Валверде имаше възможност да се разпише, но пропусна чиста ситуация в 54'. 20 минути преди края Тони Кроос вкара истински шедьовър от воле, който ще се помни дълго. В 79-ата минута пък Лука Модрич направи фрапантен пропуск на празна врата, пропускайки да подпечата победата за Кралския клуб. 8 минути преди края Реал сгреши в изнасянето на топката и гостите стигнаха до попадение дело на Лукас Перес.

Това бе последният сблъсък на Реал Мадрид преди паузата за Световното първенство в Катар. Кадис пък ще мери сили в неделя (13 ноември) с Реал Унион в турнира Купата на Краля.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна доста равностойно като и двата тима си размениха по няколко положения в началните 15 минути. Може да се каже, че до десетата минута Реал доминираше на "Бернабеу", но след това лека-полека гостите взеха инициативата и дори за кратко се настаниха удобно в половината на "лос бланкос".

Още в 19-ата минута бе показан първият жълт картон. Едер Милитао извърши доста неспортсменско нарушение в противниковата половина и получи официално предупреждение. Около 30-ата минута играта на терена доста се поизнерви, като се стигна до спречкване между Фали и Винисиус. Двамата се сдърпаха в наказателното поле на Кадис и бяха "пожълтени" заради действията си.

5 минути преди края на първата част Едер Милитао съумя да открие резултата. След корнер топката се озова в Tони Кроос на фланга, който я центрира и сложи право на главата на централния бранител и той от непосредствена близост не сгреши - 1:0 за Реал.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха отлично втората част, като взеха инициативата още в началото и създадоха няколко добри положения. Най-близо до гола беше Феде Валверде в 54-ата минута, който получи подаване в наказателното поле, но ударът му бе блокиран успешно от противников защитник, предотвратявайки почти сигурен гол.

В 70-ата минута мадридчани удвоиха преднината си. След рикошет от центриране топката се озова пред Тони Кроос, който от границата на наказателното поле с безпощадно воле я прати в мрежата на Ледесма за 2:0.

Video edited on Kapwing

В 79-ата минута се случи нещо, на което футболните фенове стават свидетели доста рядко. Реал направи чудесна атака след страхотен пробив на Винисиус. Бразилецът прати топката в наказателното поле по земя, а за Лука Модрич оставаше само да вкара на опразнената врата, но уви той прати топката в аут.

В 82' "жълтите" стигнаха до попадение. Лукас Перес бе на точното място след грешка при изнасянето на топката от домакините, за да намали до 2:1.

Video edited on Kapwing

 

Стартови състави:

Реал Мадрид: Куртоа, Милитао, Алаба, Менди, Васкес, Модрич, Чуамени, Кроос, Валверде, Винисиус, Родриго

Кадис: Ледесма, Фали, Алкарас, Собрино, Алекс, Лосано, Алехо, Кала, Иса, Еспино, Сан Еметерио

Преди мача:

Шампионите имаха комфортен аванс на върха пред Барселона, но сега каталунците водят на "белите" с мач и 5 точки повече. Столичани сгрешиха срещу Жирона и Райо Валекано, и сега изглеждат задължени за положителен развой. 

Реал Мадрид влиза като фаворит, но всъщност няма успех над днешния си съперник от април, 2021 г., а след това последваха две равенства между отборите, в които паднаха едва два гола. Преди това обаче, на 17-и октомври 2020-а година - Кадис се наложи над световния колос с 1:0 на "Сантяго Бернабеу".

Гостите се намират на 19-а позиция и са в сложна ситуация, а отделно имат и петима в редиците си, които няма да вземат участие в срещата. При домакините броят на тези играчи е двама - Карим Бензема и Антонио Рюдигер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички