Реал Мадрид се скъса да пропуска, но успя да счупи каръка и загря за Челси подобаващо (ВИДЕО)


Реал Мадрид се скъса да пропуска, но успя да счупи каръка и загря за Челси подобаващо (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4300 0

Реал Мадрид постигна труден успех с 2:0 над Кадис като гост в мач от 29-ия кръг на испанската Ла Лига. Мадридчани направиха редица пропуски, но в последните 20 минути от редовното време нанесоха своя удар и стигнаха до трите точки.

И двете попадения за възпитаниците на Анчелоти паднаха в рамките на три минути. Първо, Начо Фернандес нанесе страхотен удар от дистанция в 73' и не остави никакви шансове на стража на домакините Хил, откривайки резултата.

3 минути по-късно Марко Асенсио оформи крайното 2:0 с удар извън наказателното поле в долния ляв ъгъл на Хил, оформяйки крайния резултат в Кадис.

Реал регистрира редица пропуски в мача. Карим Бензема нацели гредата в 35', а Родриго и Асенсио също пропуснаха много положения. На ниво се представи и стража на домакините Хил, но в крайна сметка капитулира в края на втората час. 

Реал вече е с актив от 62 точки - 10 по-малко от лидера Барселона, който утре (17 април) излиза срещу Хетафе. Кадис продължава да се бори за оцеляването си и се намира на 15-ата позиция с 31 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна спокойно, като и двата тима се опитваха да установят контрол в центъра на терена. Карим Бензема стреля в петата минута, но неговият удар бе блокиран от противников защитник и последва корнер, от който обаче опасност не се създаде. В 12-ата минута домакините организираха чудесно нападение, което завърши с удар в левия страничен стълб на Алфонсо Еспино.

Последваха много силни минути за Реал Мадрид. В 16' Марко Асенсио нанесе много силен удар от воле, но Хил се намеси подобаващо и предотврати гол във вратата си. 2 минути по-късно се откри шанс и пред Карим Бензема, който получи чудесно подаване, но отново Хил се представи на ниво и спаси удара на французина.

Отново Бензема попадна под светлината на прожекторите в 35-ата минута. Французинът посрещна чудесно подаване и с мощен удар разтресе напречната греда на домакините. В 42' пък Дани Себайос нанесе удар от наказателното поле, който обаче бе спасен от Хил, а от последвалия корнер не излезе нищо по-опасно.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Реал започна силно втората част и веднага се втурна да търси гола. В 55-ата минута Родриго бе близо до него. Бразилецът нанесе удар след центриране, но в него липсваше сила и това помогна за поредното страхотно спасяване на Хил. 3 минути по-късно се откри блестящ шанс и пред Феде Валверде. Уругваецът получи пас в наказателното поле и стреля, но ударът му мина покрай левия страничен стълб и излезе в аут.

В 65' Реал отново нацели гредата. Карим Бензема отправи страховит удар, който срещна левия страничен стълб. Мадридчани обаче счупиха каръка в 73' Начо Фернандес си пробва късмета от близо 20 метра и най-накрая преодоля Хил с прецизен удар по земя - 1:0 за Реал.

Video edited on Kapwing

Само три минути по-късно Марко Асенсио покачи аванса на гостите. Феде Валверде асистира на испанеца, който с прецизен удар матира Хил за втори път в рамките на няколко минути - 2:0 за Реал. Асенсио можеше да се отчете с втори гол в 88', но ударът му към долния десен ъгъл от границата на наказателното поле бе спасен от Хил.

СЪСТАВИ

Кадис: Хил, Пара, Ернандес, Фали, Еспино, Бонгунда, Сан Еметерио, Алкарас, Собрино, Наваро, Де Ла Флор

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Милитао, Рюдигер, Начо, Чуамени, Себайос, Валверде, Асенсио, Родриго, Бензема

ПРЕДИ МАЧА

Реал Мадрид ще влезе в срещата окрилен, след като постигна важен успех с 2:0 у дома срещу Челси в четвъртфиналите на Шампионска лига. Мадридчани са в серия от 3 победи и 2 загуби в последните си пет срещи.

Кадис успя да изненада неприятно Реал Бетис, побеждавайки момчетата на Мануел Пелегрини с 2:0 миналия уикенд. Кадис се намира в по-лоша серия от Реал и е с 1 победа, 1 поражение и 3 равенства в последните си пет.

Реал Мадрид стигна до трудна победа в първия мач между двата тима през ноември. Мадридчани надделяха с 2:1, а попаденията тогава отбелязаха Тони Кроос и Лука Модрич. За Кадис точен бе Лукас Перес.

Главен арбитър днес ще бъде Хесус Гил Мансано.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички