Реал Мадрид с класика над Валенсия след мечтано завръщане на Асенсио


Реал Мадрид с класика над Валенсия след мечтано завръщане на Асенсио
Снимка: Getty Images/Guliver

4814 0

Реал Мадрид победи Валенсия с 3:0 като домакин в мач от 29-тия кръг на Примера Дивисион. Карим Бензема отбеляза два гола за победата, но шоуто на "Алфредо ди Стефано" остана за завърналия се след 11-месечно отсъствие Марко Асенсио, който реализира гол с първото си докосване в мача, а след това даде и асистенция.

През първата част двата отбора предложиха равностойна игра, като дори Валенсия можеше да съжалява, че не се прибра с гол преднина на почивката, след като Родриго Морено нацели греда, а след това негов гол бе отменен поради наличие на тънка засада. През второто полувреме обаче хората на Зинедин Зидан показаха коренно различна игра, която закономерно доведе до победата.

След час игра Бензема успя да открие след прекрасна игра на Еден Азар, който бе в основата на атаката и асистира за гола. В 74-ата минута току-що появилият се в игра Асенсио успя да засече центриране на Менди с първото си докосване в мача, за да удвои. В края на мача испанецът асистира на Бензема, който отбеляза изключителен гол във вратата на иначе добре представилия се в мача Силесен. 

Накрая Валенсия остана и с човек по-малко на терена, след като влезлият като резерва Кангий Лий си изкара директен червен картон за многократни изритвания в тялото на Рамос. С победата Реал Мадрид отново се залепи на две точки зад Барселона в подреждането, докато Валенсия остана извън първата седмица, заемайки осмо място с 43 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В четвъртата минута Реал Мадрид нанесе първия си точен удар в мача. Каземиро овладя в средата на терена и опита удар от разстояние, който бе безпроблемно уловен от Силесен. В 12-ата минута Лука Модрич намери Бензема на границата на наказателното поле, а той изведе Еден Азар на чиста позиция за стрелба. Ударът на белгиеца обаче се оказа в обсега на вратаря и бе отразен.

Две минути по-късно Валенсия се добра до първото си чисто положение за гол в мача. "Прилепите" организираха бърза контраатака, която хвана неподготвена отбраната на "белите". Нападателят на гостите Родриго бе изведен на отлична позиция, но ударът му към далечния ъгъл срещна страничния стълб на вратата на Куртоа.

В средата на полувремето Родриго вкара топката в мрежата на Реал, но след намесата на ВАР голът бе отменен. Причината е, че неговият съотборник Макси Гомес бе в положение на засада и влияеше на играта. Ситуацията бе тънка, като се наложи да бъде прегледана и от главния арбитър на срещата Хосе Санчес, който в крайна сметка прецени, че голът е нередовен.

След половин час игра на "Алфредо ди Стефано" Дани Карвахал осъществи пробив по десния фланг, навлизайки в наказателното поле на гостите. Крайният бранител дори успя да стреля към вратата на Валенсия, но Силесен успя да реагира и да избие с крак. До края на частта Кондогбия опита опасен удар от дистанция, който бе спасен от Куртоа, докато Азар пропусна добра възможност пред другата врата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част играчите на Валенсия започнаха с по-прибрана игра към своето наказателно поле, което позволи на Реал да упражни по-голям натиск в близост до вратата на "прилепите". Домакините се възползваха от изтеглянето на своя съперник, като стигнаха до няколко добри ситуации за гол. В 57-ата минута Валверде завърши опасна атака на Реал с тежък удар, който бе уловен от Силесен.

В 61-вата минута Реал откри резултата. "Белите" успяха да хванат играчите на Валенсия в крачка, използвайки оставените празни пространства. Азар задържа топката и комбинира с Модрич чрез двойно подаване. Последва извеждащ пас за Бензема, който в позиция сам срещу Силесен не бе затруднен да реализира атаката на домакините - 1:0.

В 74-ата минута Реал удвои резултата, а голът бе много специален за феновете на "белия балет". Появилият се преди секунди Марко Асенсио, който дълго време лекуваше контузия, успя да се разпише с първото си докосване в мача. Испанецът получи остро подаване от Менди, а ударът му бе достатъчно добър, за да не остави шансове на Силесен да реагира - 2:0.

В 82-рата минута влезлият като резерва Винисиус успя да се измъкне с лекота от опеката си, за да излезе очи в очи със Силесен. Младокът обаче предпочете да търси подаване към съотборник успоредно на голлинията, което бе пресечено от защитник на Валенсия. Три минути по-късно Тони Кроос стреля опасно от пряк свободен удар, но Силесен успя да се намеси, избивайки в корнер.

В 86-ата минута Реал окончателно затвори мача след отлична атака и превъзходен завършващ удар на Бензема. С дълъг пас Тони Кроос намери на десния фланг свободния Асенсио, който с едно докосване прати топката към Бензема. Французинът успя да овладее трудното подаване с едно докосване, а с последвалото буквално разстреля Силесен с мощен удар в мрежата на Валенсия - 3:0.

Три минути по-късно Валенсия остана с човек по-малко на терена след безразсъдни действия на техен футболист. 19-годишният Кангин Лий, който се появи като резерва преди десетина минути, си изкара директен червен картон, след като последователно нарита Серхио Рамос в краката.

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Реал Мадрид поднови сезона след голямото прекъсване с победа с 3:1 над Ейбар, но през второто полувреме от онзи двубой "кралския клуб" показа колебания, които не се харесаха на треньора Зинедин Зидан. Подобна несигурност може да бъде наказана от днешния съперник в лицето на Валенсия, въпреки че "прилепите" далеч не са в най-добрата си форма и заемат незавидното 8-о място във временното класиране.

Те можеха да са и 1 място нагоре, но не успяха да победят Леванте преди дни и завършиха при резултат 1:1. Ако искат да играят в Европа, момчетата на Алберт Селадес трябва да подобрят представянето и резултатите си, като една победа над Реал би дала огромно самочувствие на тима.

"Кралския клуб" обаче не може да си позволи нищо по-различно от успеха, за да продължи гонитбата с Барселона и да възстанови пасива си от 2 точки, който в момента е 5, след като каталунците взеха своя двубой срещу Леганес (победа с 2:0. В последните 5 мача във всички турнири между тези съперници Реал има 3 победи, Валенсия - 1, като 2 двубоя за завършвали наравно.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Рамос, Варан, Карвахал, Каземиро, Модрич, Кроос, Валверде, Азар, Бензема

Валенсия: Силесен, Вас, Гиямон Санмартин, Мангала, Гая, Кондогбия, Солер, Торес, Парехо, Гомес, Родриго

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички