Трагедия: Меси и ПСЖ пак се провалиха срещу Ница - този път в Лига 1!


Трагедия: Меси и ПСЖ пак се провалиха срещу Ница - този път в Лига 1!
Снимка: Getty Images

4524 0

Френският гранд Пари Сен Жермен загуби гостуването си на Ница с 1:0 в мач от 27-ия кръг в Лига 1. Парижани се пропукаха на стадион "Алианц Ривиера" в края на мача, когато бърза контраатака завърши с гол на Анди Делор. 

След само шест минути игра Амин Гуири стреля опасно към вратата на ПСЖ, но не намери целта. Три минути по-късно Анхел ди Мария имаше добра възможност да открие резултата, но Валтер Бенитес успя да парира удара му.

В следващите минути двата отбора предложиха равностоен футбол, като Ница успя да ограничи опасностите пред своята врата. ПСЖ срещаше трудности в създаването на ситуации пред противниковата врата, и макар да държеше повече топката, бе далеч от гола.

Втората част продължи в същото русло, като ПСЖ изглеждаше безидеен в предни позиции, без ясна представа как да стигне до гол във вратата на Ница.

В 88-ата минута Ница наказа ПСЖ - отнета топка от Неймар доведе до мълниеносна контраатака. Последва перфектно подаване в наказателното поле за резервата Анди Делор, който вкара седмия си шампионатен гол през сезона - 1:0!

Така месец след отпадането си от Ница от Купата на Франция ПСЖ отново допусна загуба срещо този съперник - втора загуба в последните три мача на столичани в първенството. Въпреки това ПСЖ остава убедителен лидер с 62 точки - с 13 повече пред Ница, който излезе на втора позиция.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ница: Бенитес, Данилюк, Тодибо, Данте, Бард, Тюрам, Лемина, Росарио, Клуйверт, Гуири, Долберг

ПСЖ: Навас, Бернат, Диало, Маркиньос, Керер, Данило, Верати, Вайналдум, Ди Мария, Неймар, Меси

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Въпреки периодичните слаби игри на френския гранд ПСЖ той е убедителен лидер с 25 точки преднина пред втория Олимпик Марсилия. Само точка след това обаче е Ница, който със зъби и нокти ще се бори да е вицешампион, за да попадне директно в групите на Шампионска лига.

Именно Ница посреща у дома.Само преди малко повече от месец двата отбора се срещнаха отново един срещу друг - на осминафинал за Купата на Франция. Тогава двата тима завършиха при равенство 0:0 и изходът бе решен след дузпи, където Ница надделя.

Любопитното е, че месец преди това пък тези опоненти играха и в Лига 1, а парижани отново не успяха да победят, като резултатът бе същият - реми 0:0.

За днешния мач Килиан Мбапе няма да може да играе поради натрупани жълти картони, но Лионел Меси и Неймар са на линия.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА МАЧА НИЦА - ПСЖ!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички