Реал Мадрид разочарова след Ел Класико, издъни се на "Бернабеу"


Реал Мадрид разочарова след Ел Класико, издъни се на "Бернабеу"
Снимка: Getty Images

4275 0

Испанският колос Реал Мадрид разочарова феновете си след триумфа в Ел Класико, след като не успя да победи Осасуна в мач от междинния 11-и кръг на Ла Лига. Двубоят на "Сантяго Бернабеу" завърши без попадения (0:0), като и двата отбора уцелиха по една греда в мача.

След половин час игра Реал изпълни корнер, след който Винисиус овладя топката и нанесе мощен удар към вратата, който обаче бе брилянтно спасен от вратаря Ерера. В края на първата част пък Едуардо Камавинга се извиси над всички в наказателното поле, за да засече топката с глава, но не намери целта.

В началото на втората част Осасуна бе много близо до откриващо попадение. Йон Монкайола стреля опасно към вратата на Реал, но ударът му разтресе гредата. В 62-ата минута и Реал уцели гредата - Карим Бензема получи подаване в наказателното поле и насочи удар, който срещна напречния стълб.

До края на срещата не се стигна до нищо опасно пред някоя от двете врати и закономерно мачът завърши без победител. Въпреки че не успя да спечели, Реал се изкачи на първото място в Ла Лига с актив от 21 точки - колкото имат и отборите на Севиля, Бетис и Реал Сосиедад. Осасуна е на шесто място с 19 пункта.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Алба, Менди, Милитао, Карвахал, Каземиро, Кроос, Камавинга, Асенсио, Винисиус, Бензема

Осасуна: Ерера, Видал, Д. Гарсия, К. Гарсия, У. Гарсия, Крус, Мартинес, Монкайола, Санчес, Торо, Чими Авила

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Настроението в съблекалнята на Реал Мадрид със сигурност е приповдигнато, след като през уикенда "кралете" спечелиха срещу Барселона в първото Ел Класико за сезона. Сега "лос бланкос" бързо трябва да се настроят за предстоящия си съперник, който не е никак лек.

Тимът на Осасуна се представя отлично от началото на кампанията, като заема шеста позиция с актив от 18 точки - с три по-малко от Реал, който е с мач по-малко. При победа "белите" може да оглавят класирането в Ла Лига, където за момента лидер е Реал Сосиедад с точка повече от Реал, но и с мач повече.

За днешната среща Реал Мадрид ще бъде без няколко играчи: Федерико Валверде, Дани Себайос и Лука Йович. Гарет Бейл и Иско пък са под въпрос за срещата, като има шанс да се появят в игра за "белите". В тима на Осасуна отсъстват Коте и Рамальо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички