Реал Мадрид разби слабак за едно полувреме, но даде свидни жертви в Ла Лига


Реал Мадрид разби слабак за едно полувреме, но даде свидни жертви в Ла Лига
Снимка: Getty Images

6095 0

Испанският колос Реал Мадрид спечели гостуването си на Майорка с 0:3 в мач от 28-ия кръг в Ла Лига. И трите попадения на стадион "Посети Майорка" паднаха през втората част, като два от тях бяха дело на Карим Бензема, а другият гол бе реализиран от Винисиус.

Тъкмо Винисиус откри резултата в 55-ата минута след асистенция на Бензема. Малко по-късно Винисиус спечели дузпа за Реал, която бе вкарана от Бензема. В края на мача френският нападател се разписа още веднъж с глава след асистенция на Марсело.

"Кралете" обаче дадоха и свидни жертви, след като Родриго и Ферлан Менди се контузиха през второто полувреме и бяха принудително заменени, а Бензема получи болки в прасеца при втория си гол. Победата обаче увеличи аванса на Реал пред втория Севиля на 10 точки.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

Реал Мадрид пое контрола над топката от самото начало на срещата, но имаше трудности в това да пробие отбраната на Майорка и да стига до ситуации за гол. Майорка се оказа далеч по-опасен в предни позиции, като в 35-ата минута тимът организира отлична контраатака, която завърши с удар в гредата.

В края на първата част Реал Мадрид изостри играта след отличен пробив на Винисиус. Бразилецът навърза няколко играчи на Майорка в наказателното поле, а накрая заложи топката за удар на Давид Алаба, но ударът на австриеца бе блокиран от противников играч.

В 55-ата минута Реал излезе напред в резултата. Федерико Валверде свърши упражни сериозна преса срещу противников играч и успя да му отнеме топката в близост до наказателното поле. Топката се озова в Карим Бензема, който веднага изведе Винисиус на стрелкова позиция, а бразилецът прекара топката между краката на вратаря Рико - 0:1!

В 72' Родриго се контузи и бе принудително заменен. В 77' Реал Мадрид стигна до втори гол. Винисиус изведе Бензема по фланга, откъдето нападателят проби към наказателното поле. Там французинът потърси Винисиус, който обаче бе изблъскан. Главният арбитър отсъди дузпа в полза на Реал, която бе реализирана от Бензема с лекота - 0:2!

Малко след гола се контузи и Ферлан Менди, който съще бе принудително изваден. Пет минути по-късно Бензема отново се разписа. След късо изпълнение на корнер топката бе центрирана в наказателното поле, където Карим Бензема се извиси над всички и засече с глава, за да прати топката в мрежата на Майорка - 0:3!

При гола Бензема се приземи лошо и това доведе до травма в долната част на прасеца, като нападателят видимо изпитваше болки. Французинът обаче нямаше как да бъде заменен, тъй като Карло Анчелоти вече бе извършил максималните пет смени. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Майорка: Рико, Оливан, Раийо, Валент, Мафео, Родригес, Баба Мохамед, Санчес, Кубо, Муриджи, Анхел

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Начо, Алаба, Васкес, Каземиро, Валверде, Кроос, Родриго, Винисиус, Бензема

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

В Реал Мадрид все още не са отминали положителните емоции след страхотния мач срещу ПСЖ в Шампионска лига. Освен това "кралския клуб" уверено се е понесъл към трофей номер 35 от испанската Ла Лига и има преднина от осем точки пред втория Севиля.

Сега Реал гостува на отбор, който се намира в кошмарна серия - Майорка. Тимът е в поредица от четири загуби и е само на две точки от зоната на изпадащите, така че е готов на всичко срещу именития си съперник, за да грабне точка или три у дома.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА ДВУБОЯ МАЙОРКА - РЕАЛ МАДРИД!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички