Реал Мадрид преподписва за 6 години с герой от изминалия сезон


Реал Мадрид преподписва за 6 години с герой от изминалия сезон
Снимка: Getty Images

2311 0

Реал Мадрид е постигнал договорка за преподписване със своята звезда Родриго Гоеш. Новият контракт на нападателя е със срок от 6 години (до 2028 г.). По информация на медиите в Испания двете страни са на финалната права от преговорите, а споразумението се очаква да бъде обявено официално съвсем скоро.

Бразилецът стана част от първия отбор на "лос бланкос" през 2019 г. за цената от 45 млн. евро, а настоящият му договор изтича през 2025 г. "Кралете" обаче не искат да губят нито секунда и са готови да обещаят на перспективния играч допълнителни 3 сезона на "Сантяго Бернабеу". 

Клубът ще се презастрахова, поставяйки на 21-годишния състезател откупна клауза от невероятните 1 милиард евро. Повишение ще има и в заплатата на играча. Към момента той прибира около 4 млн. евро годишно, а с новия контракт се очаква да печели поне 7 млн евро.

Родриго бе от ключова роля за успехите през изминалия сезон на "белия балет". Той отбеляза важен гол на Челси в 1/4 финалите от Шампионска лига, а по-късно нови два в полуфиналния мач реванш срещу Манчестър Сити, с които спомогна за невероятния обрат на своя тим и класирането му на финал. 

Ето в какъв спор влязъл бразилецът с наставника на Реал Карло Анчелоти

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички