Реал Мадрид победи Селта в Ла Лига, Бензема с нови голове


Реал Мадрид победи Селта в Ла Лига, Бензема с нови голове
Снимка: Ла Лига НА ЖИВО: Селта - Реал Мадрид 1:2, Бензема с два гола

3414 0

Реал Мадрид записа втора поредна победа в испанската Ла Лига, като този път сломи с 3:1 Селта във Виго. В герой за "кралския клуб" за пореден път през сезона се превърна нападателят Карим Бензема, който отбеляза две попадения. Асенсио добави още един гол в последните секунди.

"Кралския клуб" контролираше събитията на терена, но домакините можеха да се възползват от пропуските на противника и от няколко свои шанса и да откраднат нещо от срещата, както неведнъж през кампанията се случва на Реал. Яго Аспас дори нацели левия страничен стълб в 83-ата минута.

Следва прекъсване за изиграване на двубоите на националните отбори от световните квалификации, след което Реал се завръща в действие на 3 април, събота, с домакинство срещу Ейбар. 3 дни след това пък "кралския клуб" приема Ливърпул в първи двубой от четвъртиналите в Шампионска лига.

СЪСТАВИ

Селта: Вилар, Майо, Мурийо, Араухо, Мартин, Тапиа, Суарес, Мендес, Нолито, Аспас, Мина

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Начо, Варан, Васкес, Каземиро, Кроос, Валверде, Модрич, Винисиус, Бензема

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част домакините сякаш бяха преродени. В 62-рата минута те можеха да изравнят резултата, след като Яго Аспас стреля опасно от границата на наказателното поле, но Тибо Куртоа се намеси добре и спаси.

В 83-ата минута Яго Аспас имаше нов отличен шанс. Той демонстрира отличните си качества и стреля отлично. Изглеждаше сякаш това ще донесе точката за неговия отбор, но топката се спря в левия страничен стълб на вратата на Реал.

90+4' - 1:3! Асенсио правя успеха по-изразителен с гол в последните секунди.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

20' - 0:1! Тони Кроос подаде към Карим Бензема в наказателното поле, а той бе оставен твърде непокрит. Французинът имаше достатъчно време и отправи много прецизен изстрел, с който откри резутата.

30' - 0:2! Убийствената висока преса на Реал даде резултат. Отборът отне топката в противниковото наказателно поле. Тя се озова в Бензема, който от подобна позиция не пропусна да вкара втория си гол в срещата.

40' - 1:2! В края на полувремето Селта намали своя пасив, след като Санти Мина засече с глава отлично центриране на Денис Суарес от пряк свободен удар.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Реал Мадрид продължава да мечтае за златен дубъл през този сезон в Шампионска лига и Ла Лига, с което и да защити титлата си от миналата година. "Кралския клуб" изостава на 6 точки от лидера Атлетико (Мадрид) и на 2 от втория Барселона.

За футболистите на Зинедин Зидан предстои нелеко гостуване на Селта. Отборът от Виго имаше мераци за класиране на местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. Тимът обаче завърши наравно в последната си среща и сега на 11 точки от 6-ата позиция (но и с мач по-малко).

Реал има 3 победи и 2 равенства в последните си 5 срещи от Ла Лига, докато Селта е записал 2 победи, 2 равенства и 1 поражение. Човекът във форма за домакините е Санти Мина, който вкара 2 гола в последното домакинство на отбора. Карим Бензема пък е този, от когото ще се очаква да вкарва отново за "кралския клуб".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички