Историята на Икер Касияс или как един ученик отива да играе в Шампионска лига


Историята на Икер Касияс или как един ученик отива да играе в Шампионска лига

5508 0

Икер Касияс игра в Реал Мадрид над 15 години преди да замине към Португалия и да подпише договор с Порто, превръщайки се в жива легенда на Кралския клуб.

На "Сантиаго Бернабеу" той спечели 5 титли в Ла Лига, 2 Купи на Краля, 4 Суперкупи на Испания, 3 трофея от Шампионска лига и два пъти спечели Суперкупа на Европа.

Само на 16 години той попада в състава на Реал Мадрид за Шампионска лига на 21 ноември 1997г. в мач срещу Розенборг, а години по-късно вратарят разказва как е разбрал, че ще има шанса да играе в най-престижния европейски футболен турнир:

"Бях в училище с моите съученици, когато майка ми ми каза, че трябва да летя с Реал Мадрид до Норвегия за мач от Шампионска лига. Изведнъж, както бях на един чин с моя приятел Хулио, се озовах на една маса с Мориентес, Зеедорф и Раул.", спомня си Икер Касияс.

В конкретния мач той остава резерва, но емоцията от преживяното остава дълго време в съзнанието му:

"Беше сякаш спечелих от лотарията. Спомням си момента много добре. Бях на 16 години, тръгнах си от училище, прибрах се, взех си дрехи, качих се на такси и след това срещнах всички тези големи играчи.", разказва Касияс.

На 4 август 2020 година вратарят прекрати окончателно кариерата си, след като година по-рано бе получил инфаркт. А с какво се занимава в момента Икер Касияс, можете да научите в ТОЗИ материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички